Суспільство
3 серпня 2020
Борислав Береза: «Боротьба за місце регента почалася»
Найкращий варіант для держави - це сильний регент при слабкому президенті.
news-image

Відомий український політик, громадський діяч Борислав Береза на своїй сторінці у фейсбук пояснив чому вважає, що президент не розуміє як і чим живе країна.

Вчора уважний Сергій Власенко звернув увагу на те, що в інтерв'ю радника глави ОП Михайло Подоляк є дві очевидні «застереження по-Фрейду»: «Президент не хотів виходити з ОБРАЗУ простої людини» і «він (президент) не розумів, що Україна інша країна (Не Швейцарія)». Виходить, що «проста людина» - це не сутність Президента, а тільки його образ, роль, яку він грає", - пише політик.

На думку громадського діяча, це ще одна роль в його акторському списку, а не місія, яку треба виконати. А те, що Зеленський не розуміє, що Україна не Швейцарія говорить про те, що президент не розуміє як і чим живе країна. Він живе в своїх помилках і вигадках.
Ці два застереження найкраще пояснюють та ілюструють те, що відбувається в Україні.

Те, що вся влада в руках некомпетентної людини вже давно зрозуміло. Але гірше те, що у цієї людини немає ні бачення куди повинна рухатися країна, ні розуміння як цього можна досягти. Він звик грати ролі, які йому завжди писали сценаристи. І зараз він в образі "простого хлопця", який став президентом. Але з огляду на вступні, то мене цікавить, хто пише сценарій для його ролі сьогодні. Я давно говорив, що найкращий варіант для держави - це сильний регент при слабкому президенті.

Нехай Зеленський робить те, що йому подобається - їздить по світу, тисне руки публічним людям, фрткається з Джеком Ма, Цукербергом або Томом Крузом, перерізає стрічки і грізно зсувається брови. Зараз роль регента грає Єрмак. Грає дуже похабно і не професійно. Грає так, що в пам'яті спливають слова Станіславського "Не вірю". Його талант актора слабкіше, ніж у Зеленського, а досвід і компетентність на такому ж рівні. Тому цей варіант абсолютно дурний і тупиковий. І закінчиться плачевно. Для Зеленського і всіх нас", - стверджує Береза.

Як пише Борилав Береза, те, що Зеленського почали оточувати різними апаратниками та людьми з досвідом говорить про те, що боротьба за місце регента почалася, . І переможе той, хто розставить більше людей навколо Зеленського і покаже свою потреба йому і звичайно ж лояльність. Треба не забувати тішити самолюбство Зеленського і розповідати про його велич.

До речі, цю модель вибрали свого часу Єрмак і Мендель. Пам'ятаєте їх слова про великого політичному лідера сучасності? Так і майбутній регент, він же нянька, буде робити. Швидше за все, ця людина стане наступним прем'єр-міністром. І ось він, швидше за все, буде реально керувати державою, шукати вихід з криз і вибудовувати вектор розвитку держави. Хто це буде поки не ясно. Але варіантів багато. І це не найгірший варіант для нас, якщо вектор буде проєвропейський. Але ж може бути і навпаки. А Зеленський? Він погодиться і далі вдавати з себе президента. Йому це вже подобається. Охорона, держдача, кортежі і все інше йому припали до душі", - впевнений політик.

Борислав Береза зазначає, що керувати країною, в якій криза влади, економічна криза, політична криза, війна, епідемія, олігархи і розколоте громадянське суспільство, президенту явно не цікаво. Простіше грати роль за сценарієм, навіть якщо цей сценарій писав не він. А для всього іншого є відосікі, які хоч проблеми і не вирішують, але вже стали невід'ємною частиною його ролі. Тому ситуація критична і скоро ми побачимо регента. Тим більше, що ще стільки стрічок НЕ перерізаних і стільки фоточек з відомими людьми не зроблено.

Роботи для президента ще багато. З іншими "дрібницями" розбиратиметься регент, незалежно публічним він буде чи ні. І питання тільки в одному - хто ним буде?, - резюмує Береза.

Радио почитати: Кортеж Зеленського (якого він обіцяв позбутися) порушує ПДР, а Єрмак їздить з номерами прикриття — «Схеми».

Зазначимо, що Кравчук прокоментував можливі зміни у складі української делегації у ТКГ.

Читайте також:Ні дня повної тиші: бойовики четверту добу поспіль порушують «всеосяжне перемир’я» — штаб