Події
3 серпня 2020
Силовики затримали «столичного терориста». Пряма трансляція
Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій і проводить прямий ефір.
news-image

Чоловіка, який у центрі Києва погрожував підірвати відділення банку бізнес-центр «Леонардо» і взяв у заручники людину, затримали. Спецоперація закінчилась.

Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій і проводить прямий ефір. 

Нашому журналісту вдалося пробратися за стрічку. Рух транспорту досі перекрито. Їдуть з місця подій машини поліції та швидкої допомоги.

Терориста вивели з будівлі і посадили в машину СБУ.

Рух транспорту надалі перекрито на одній вулиці. Журналістів не допускають. Кордон з Нацгвардії та поліції досі стоїть. 

Виїхав з місця подій вже другий брьоньовик. ЗМІ не допускають. На місці працює слідчо-оперативна група. 

Працівниця банку, з якою спілкуються зараз журналісти, виглядає спокійною, каже, що робота в банку вимагає стресостійкості. Жінка каже, що розмовляли з терористом про погоду, звірів, охорони у відділенні банку не було. Вона оцінює роботу спецслужб та поліції прекрасно. Очільниця філії працює в банку один рік і 8 місяців,  психологічна допомога їй не потрібна. 

 

На брифінгу кажуть чекати офіційних коментарів поліції. Ситуацію на даний час не коментують. Даний випадок кваліфікують як терористичний акт, вибухотехніки перевіряють приміщення. 

Нашого журналіста не допускають до місця подій, кажуть, що керівник антитерористичної операції заборонив, хоча фамілію не називають. Богдан Кутєпов, журналіст, каже, що деяких журналістів таки долучили до спецоперації. Чоловік впевнений, що є свій клуб журналістів, які вихваляють поліцію, їх і запустили. Серед журналістів були замасковані працівники СБУ. Вони проводили імітацію стріму. Затримано злочинця без жодного пострілу. 

Киянин каже, що не було активної форми і нагадує це все інсценування. 

Керівниця поліції діалогу в м.Київ розповідає, що перебувала на місці подій під час затримання. Жінка розповідає, що конкретних вимог у терориста не було, він не вигладав як адекватна людина, говорив, що святий дух. Сухроб Карімов в прямому ефірі  спілкувався на тему несправедливості світового уряду. За його словами, всім світом повинна керувати одна людина, а президентів всіх країн необхідно заарештувати.  Два канали добровільно погодились приймати участь у спецоперації, більше телеканалів не було часу повідомляти. 

Нагадаємо, як раніше повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко, 3 серпня, о 12:00, в поліцію зателефонувала представниця АТ "Універсал Банк" (Шевченківський район, приміщення бізнес-центру "Леонардо") і повідомила, що у відділення зайшов невідомий чоловік віком до 35 років, сказав, що у нього в рюкзаку бомба і попросив викликати поліцію. Працівники банківської установи покинули приміщення, а керівниця відділення залишилася за власним бажанням. Введена в дію спеціальна поліцейська операція "Грім". Представники поліції почали переговори з терористом. Пізніше "київський терорист" зажадав, щоб до нього допустили ЗМІ.  

Також повідомляли як відбувалося захоплення і звільнення заручників у Луцьку.

Читайте також:СБУ затримала двох чоловіків, які закладали вибухівки у Києві