Світ
3 серпня 2020
У Чорногорії потік туристів впав на 92% через коронакризу
Готельєри та власники туристичного житла кажуть, що вони майже вдвічі знизили ціни, принаймні, щоб отримати мінімальний заробіток.
news-image

У пік сезону в Чорногорії перебуває трохи більше 15 тисяч туристів, що на 92 відсотки менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це свідчать дані Національної туристичної організації, повідомляє Економічна правда із посиланням на Vijesti.

Готельєри та власники туристичного житла кажуть, що вони майже вдвічі знизили ціни, принаймні, щоб отримати мінімальний заробіток.

Вони також заявляють, що не сподіваються на значне збільшення туристичного потоку у решту сезону.

У найпівденнішому чорногорському місті Ульцинь власники закладів громадського харчування заявляють, що у них немає навіть 5% минулорічного обороту. Старе місто не було таким порожнім десятиліттями.

"Стара частина міста була найбільш відвідуваним місцем у літні місяці, а цього року повністю порожня. Майже ніхто не ходить по вулицях, пляжах, ресторани порожні, музеї – теж без відвідувачів", - йдеться у сюжеті телеканалу.

Як стало відомо, деяких українців не пустять на відпочинок в Чорногорію. Тим, хто цього літа планує відпочивати в Чорногорії, радять ознайомитися з новими правилами.

До речі, «нічого не змінилося»: туристка показала, як українці порушують правила карантину в Туреччині. Соціальної дистанції дотримуються далеко не всі.

Нагадаємо, під час літнього відпочинку все більш актуальним стає питання відпочинку на пляжах. Часто українці прагнуть вибрати для відпустки безлюдні пляжі, де зовсім не зустріти інших туристів. Українська телеведуча і журналіст Валерія Микульська активно подорожує по Україні і за кордоном.

Читайте також:Рукотворні чудеса: найкрасивіші закинуті кар’єри для відпочинку на природі