Суспільство
5 серпня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

16-річний маріуполець, який втратив ноги і руку, переплив Дніпро і встановив рекорд України

В Україні зафіксували ще один вражаючий рекорд. У четвер, 30 липня в Києві 16-річний Нижниковський з Маріуполя, який підірвався на бойовому снаряді і залишився без ніг і руки, встановив рекорд України, самостійно перепливши Дніпро. Про це на своїй сторінці в Facebook написала керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

У найбільшій лікарні Львова створять вертолітний майданчик

На Львівщині до госпіталізації важких хворих, яким потрібна невідкладна медична допомога, планують залучати медичні гелікоптери. Для цього на території Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги хочуть облаштувати вертолітний майданчик. Наступного тижня буде оголошено тендер на проєктанта, а згодом і на будівельні роботи. Зазначається, що майданчик має бути неподалік так званої червоної зони «Emergency department», куди потрапляють пацієнти з загрозливими для життя станами і яким терміново потрібна допомога. Цей задум мріють втілити у життя ще цього року.

Airbus побудує першу «міжпланетну вантажівку» для польотів між Марсом та Землею

Відділ компанії Airbus у Франції побудує супутник, який має доставити на Землю зразки порід із Марса. Вчені називають супутник першою «міжпланетною вантажівкою». Спершу марсіанські породи має зібрати новий марсохід NASA Perseverance, а потім відправить їх на орбіту. Завданням супутника Airbus буде зібрати упаковані зразки та доставити їх на Землю. Вчені пояснюють, що будь-які докази існування життя на Марсі будуть суперечливі, тому потребуватимуть потужних інструментів, які є лише в лабораторіях на Землі.

Капсула Crew Dragon з двома астронавтами на борту повернулася на Землю

Капсула Crew Dragon з астронавтами Робертом Бенкеном та Дугласом Гарлі успішно завершила кількамісячний тестовий політ та приводнилася в Мексиканській затоці біля узбережжя США.
Пряма трансляція процесу повернення корабля велася на YouTube-каналі Національного агентства США з аеронавтики з дослідження космосу (NASA). Корабель приводнився поблизу узбережжя Пенсаколи, штат Флорида, США, о 14:49 за східноамериканським часом (21:49 за Києвом). Перед посадкою відбулася ретельно спланована процедура відстиковки капсули від МКС та маневрів на траєкторії приземлення.

На Тернопільщині оновлять перший в Україні «лемківський» музей

На території музейного комплексу "Лемківське село" в Монастириськах на Тернопільщині будують новий сучасний музей лемківської культури. Місцевий музей лемківської культури та побуту – перший такий і наразі єдиний в Україні. Про будівництво в місцевому урочищі Бичова сучасного музею говорили під час традиційного Міжнародного фестивалю лемківської культури, який відбувся в Монастириськах на Тернопільщині 1-2 cерпня цього року онлайн.

Підписано закон про держпідтримку дитячих центрів “Артек” і “Молода гвардія”

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо державної підтримки дитячих центрів “Артек” і “Молода гвардія” на період карантину. Документ передбачає, що держава викуповує 90% путівок “Артека” та “Молодої гвардії”, решту реалізують дитячі центри без залучення третіх осіб. Крім того, держава здійснює покриття витрат цих дитячих таборів на утримання об’єктів, оплату праці персоналу, податків та інших обов’язкових платежів, комунальних послуг, послуг зв’язку, дератизації, дезінфекції, вивезення твердих побутових відходів, придбання паливно-мастильних матеріалів під час карантину.

Також повідомляли, що Київ потрапив до переліку найкращих міст світу для фрілансерів: рейтинг.

Зазначимо: в Україні запустили мобільний додаток з безкоштовною правовою допомогою.

Читайте також:В Одесі облаштують пляж для людей з інвалідністю