Світ
4 серпня 2020
У Франції назріває «Шампанська війна»
Через спад продажів шампанських вин, у Франції назріває справжня війна між фермерами та виробниками
news-image

Відомо, що в 2019 році в світі було продано трохи менше 300 млн пляшок шампанського. При цьому практично половина була відправлена ​​на експорт в США, Японію і Великобританію, пише «Є!»  з посиланням на fbc.net.         

Однак у зв'язку з пандемією коронавіруса, французькі виробники прогнозують зменшення загальної кількості продажів приблизно на 100 млн пляшок. Такий спад негативно позначився на взаєминах між виробниками шампанського і власниками виноградників.

Так, для виготовлення необхідного обсягу шампанських вин потрібно зібрати не більше 6000-7000 кг винограду з кожного гектара. Але фермери відмовляються від таких умов і планують зібрати не менше 8500 кг ягоди.

Проте багато учасників конфлікту налаштовані оптимістично, і вважають, що компроміс буде знайдений.

Нагадаємо, що за даними компанії worldstopexports.com в 2019 році в світі йде тенденція до зниження попиту на вино. Так світові продажі за минулий рік уже просіли на 4,2% і склали 36,1 млрд. Доларів. Як свідчать аналітики всесвітня пандемія і світова криза тільки погіршать цей процес.

Відповідно до досліджень компанії, в 2019 році 74% всього експортованого вина в світі припадало на Європу. На цьому виді алкоголю європейці заробили понад 26.7 млрд. Доларів. Трохи більше 9% експорту довелося на Австралію, Нову Зеландію і Океанію, більше 7% припало на латинську Америку.

Раніше повідомлялося, що у Франції збираються заснувати санкції  проти Туреччини на тлі порушення ембарго ООН щодо постачання зброї до Лівії, в якому перша звинувачує останню. 

Читайте також: ЄС залишить закритими кордони ще на два тижні і скоротить «безпечний» список.

Читайте також:Син олігарха Богуслаєва купив острів в Італії за €10 мільйонів