Політика
4 серпня 2020
Фокін погодився увійти в ТКГ щодо Донбасу
Експрем'єр визнав, що рішення йому далося дуже важко.
news-image

Колишній прем'єр-міністр України Вітольд Фокін прийняв рішення брати участь в роботі тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він повідомив в коментарі виданню "ГОРДОН". Експрем'єр визнав, що рішення йому далося дуже важко.

Він розповів, що пропозицію взяти участь в роботі ТКГ йому озвучив глава Офісу президента Андрій Єрмак, який запросив їх разом з Кравчуком.

Тоді я відповів, що для початку повинен зустрітися з Леонідом Макаровичем один на один, з'ясувати позиції, узгодити точки зору. Тому що ТКГ – це не ристалище для дискусій. Там повинні бути люди, які прагнуть досягти миру, а не створювати додатковий політес. І після зустрічі віч-на-віч з Кравчуком я скажу, як ставлюся до цього запрошення. Така зустріч відбулася", – розповів Фокін.

Він зазначив, що результат бесіди з Кравчуком його задовольнив і вони прийшли до консенсусу з багатьох питань.

Також Фокін висловив готовність разом з групою політиків відвідати окуповані райони Донецької і Луганської областей для проведення переговорів щодо врегулюванню ситуації.

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Єрмак запропонував увійти до складу української делегації у тристоронній контактній групі щодо Донбасу колишньому прем'єр-міністрові України Вітольду Фокіну.

Зазначимо, Кравчук прокоментував можливі зміни у складі української делегації у ТКГ.

Також повідомляли, що бойовики четверту добу поспіль порушують «всеосяжне перемир’я» — штаб.

Читайте також:Кравчук пропонує надати Донецькій і Луганській областям статус ВЕЗ