Суспільство
5 серпня 2020
У Львові встановили перші котівнички для безпритульних котів
За минулорічними підрахунками ЛКП «Лев», у Львові є близько шести тисяч безпритульних котів, які є невід’ємною частиною екосистеми міста.
news-image

У Львові до кінця року встановить 20 котівничок на вулицях міста. На сьогодні вже встановили 10 котівничок — 6 у Франківському районі та 4 у Шевченківському, повідомляє пресслужба міськради.

Скільки в місті безпритульних котів

За минулорічними підрахунками ЛКП «Лев», у Львові є близько шести тисяч безпритульних котів, які є невід’ємною частиною екосистеми міста. Про них турбуються небайдужі мешканці та опікуни, які отримують кожні два місяці корм від компаній-благодійників та допомогу від ветеринарів Першої комунальної ветеринарної клініки ЛКП «Лев». Відтак, є потреба в облаштуванні так званих котівничок — місць для годування тварин.

Зазвичай місця, де опікуни годують котів, виглядають неестетично через залишки їжі, різні посудини, загальну необлаштованість „котячого побуту“. Місцеві мешканці скаржаться на хвостатих та небайдужих, які їх годують, а ті бідкаються, що люди не дають їм змоги підгодовувати знедолених тварин. Для вирішення такої проблеми команда ЛКП „Лев“ розробила проект встановлення котівничок по місту — конструкцій, створених для зручного годування котів та забезпечення охайності місця годівлі», — розповів в.о. директора ЛКП «Лев» Андрій Пінчук.

Котівничка складається з двох частин: у нижньому піддоні встановлюються миски, а верхній дашок захистить їжу від опадів, також він може слугувати місцем для відпочинку котів у теплу пору року.

На конструкціях буде розміщено табло з інформуванням мешканців, що тварини є під захистом.

Довідка

Проєкт реалізовується винятково за кошти благодійників ЛКП «Лев». Щоб пришвидшити реалізацію проекту, кожен охочий може долучитись — переказавши будь-яку суму коштів на благодійний рахунок підприємства. Для цього необхідно перейти на сайт lkplev.com, натиснути кнопку DONATE, обравши призначення платежу «Вклад у благоустрій Львова. Придбання 100 котівничок».

Раніше повідомляли, що Мін'юст продає тварин за борги своїх власників.

Зазначимо, що у Чорнобильському заповіднику розповіли, як від пожеж постраждали рослини і тварини.

Читайте також:Долину нарцисів на Закарпатті відкрили для відвідувачів