Україна
5 серпня 2020
На Вінниччині створять “Сад каміння” за 275 тисяч гривень
У парку на площі близько 0,5 – 1 га будуть камені різних розмірів, видів та форм.
news-image

У Гайсині на Вінниччині створять креативну зону відпочинку “Сад природніх та рукотворних каменів” вартістю 275 тисяч гривень. Завершити роботи планують до кінця цього року.

Як повідомляється на сайті Гайсинської районної ради, “сад каменів” мають створити у парку культури та відпочинку ім. Б.Хмельницького м.Гайсин.

На цей проєкт Гайсинської районної ради мали залучити кошти з обласного бюджету (90 тисяч гривень), з районного бюджету (80 тисяч гривень), внесок міської ради становитиме 50 тисяч гривень, внесок інших партнерів (“меценатів”) – 55 тисяч гривень.

Зазначається, що в парку на площі близько 0,5 – 1 га  будуть камені різних розмірів, видів та форм.

Також наразі вирішується питання про об’єкт, який розташується у центрі парку. Це буде або фонтан, або металеве серце, на якому, до прикладу, закохані відвідувачі зможуть залишити свої символічні замки.

Нагадаємо, в Україні відновлять 100 історико-культурних пам’яток. Проєкт буде презентований найближчим часом та вже готовий до розгляду міністерствами. До переліку об’єктів, що підлягають відновленню, «увійдуть об’єкти, які об’єднають всю країну».

Як ми писали, українець заснував музей селфі в США. Людям потрібно щось нове, кольорове і яскраве. Всі розуміють, що сучасна молодь – це покоління Instagram.

Також стало відомо, що у Києві з'явиться віртуальний музей Івана Франка. Реалізація такого проєкту допоможе актуалізувати постать І. Франка в суспільстві, популяризуватиме історико-культурне надбання в Україні та за кордоном, сприятиме збереженню культурної спадщини Івана Франка і його родини.

Читайте також:Рукотворні чудеса: найкрасивіші закинуті кар’єри для відпочинку на природі