У прокат виходить українсько-британський шпигунський трилер, знятий у Києві
“Спадок брехні” – шпигунський трилер, події якого розгортаються в Києві.
news-image

У четвер, 6 серпня, на великі екрани виходить українсько-британський шпигунський “Спадок брехні”, створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, і який знімати в Києві.

Про це повідомили у пресслужбі Держкіно.

Зазначається, що головні ролі у стрічці виконали британський актор Скотт Едкінс та українська акторка і телеведуча Анна Буткевич.

“Спадок брехні” – шпигунський трилер, події якого розгортаються в Києві. Мартін Бакстер, колишній оперативник МІ6, змушений знову зануритись у світ шпигунства: молода українська журналістка Саша Степаненко просить його допомоги у розкритті шокуючої правди про секретні операції міжнародних спецслужб.

Зйомки фільму відбувались в Україні та частково у Великій Британії. Столичний вокзал, аеропорт “Бориспіль”, бібліотека Вернадського, кладовище старих автобусів, Київський крематорій, Рибальський міст, Батьківщина-мати, Лук’янівська в’язниця – це лише частина локацій, які глядач впізнає на екрані.

Окрім Скотта Едкінса та Анни Буткевич ролі у фільмі виконали Юлія Соболь, Онор Ніфсі, Мартін Мак-Дугал та інші.

Кінопроєкт спільного виробництва України та Великої Британії “Спадок брехні / Legacy of Lies” став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державну фінансову підтримку розміром 17 млн 463 тис. грн. (20 % загальної вартості виробництва стрічки).

Режисером та автором сценарію виступив Едріен Бол, продюсери – Алла Бєлая (Україна), Кшиштоф Солек (Польща) та Едріан Бол (Нідерланди), ко-продюсери Дмитро Суханов (Україна) та Марк Фоліньо (Велика Британія). 

Дистриб’ютор фільму в Україні – компанія “Кіноманія”. Окрім України, фільм побачать також глядачі понад 25 країн, серед яких Китай та США, країни Латинської Америки, Азії та Європи.

Нагадаємо, у Львові знімають фільм про українських дисидентів. Це спільний проєкт Українського інституту національної пам’яті та інтернет-видання “Історична правда”.

До речі, Голлівуд вперше придбав український фільм: з'явився моторошний трейлер стрічки Let it snow.  Англомовне відео з'явилось на ютубі та одразу ж привернуло увагу користувачів мережі.

Раніше ми писали, що в Україні знімають поліцейську комедію «Бурштинові копи». У центрі сюжету "Бурштинових копів" опиниться життя патрульного Максима.

Читайте також:ТОП-10 комедій для перегляду на вихідні