Політика
5 серпня 2020
Україна та Італія домовилися посилити співпрацю у протидії нелегальній міграції
Аваков у Римі попросив не допустити діяльність представництв "ДНР " і "ЛНР" на території Італії
news-image

Міністр внутрішніх справ України зустрівся у Римі з главою МВС Італії Лучаною Ламорджезе. Сторони обговорили посилення співпраці. Про це повідомила пресслужба МВС України, пише «Є!».

У ході зустрічі Аваков заявив про неприпустимість діяльності представництв так званих ДНР/ЛНР на території Італійської Республіки.

За його словами, громадські організації, які не мають і не можуть мати ніякого офіційного дипломатичного статусу, можуть бути залучені до незаконної і терористичної діяльності.

"Зокрема, до вербування радикальних бойовиків для участі в НЗФ на тимчасово окупованих територіях", - йдеться в повідомленні.

Аваков зазначив, що вже три громадянина Італії отримали строки позбавлення волі за участь у бойових діях на Донбасі на боці так званих ДНР і ЛНР, а також запевнив, що Україна готова надати інформацію про понад 20 італійських громадян, які воюють на сході України.

Також глава МВС України висловив подяку Італії за послідовну позицію щодо територіальної цілісності та суверенітету України.

Крім того, Аваков і Ламорджезе обговорили спільне навчання і стажування українських поліцейських в Італії.

Читайте також: Зеленський поговорив із Лукашенком про затриманих у Білорусі «вагнерівців». Україна хоче забрати їх собі й судити.

Читайте також:ЄС не відкриє свої кордони для українців цього літа