Україна
6 серпня 2020
Зеленський заявив, що не має гарантій “перемир’я” на Донбасі
Президент України Володимир Зеленський наразі не може дати ніяких гарантій стосовно тривалого збереження перемир’я на Донбасі
news-image

Володимир Зеленський наразі не може дати ніяких гарантій стосовно тривалого збереження перемир’я на Донбасі, однак, він на це сподівається.

Про це гарант сказав під час пресконференції із журналістами у Часовому Яру на Донеччині, пише «Є!» . 

За словами Зеленського, за одну хвилину спрогнозувати успішність таких складних кроків неможливо. 

У житті можливо все. І ми боремося за те, щоб цей режим не порушувався. Але можливо. Це життя, ви все це розумієте. Якби все залежало лише від нашого боку, я впевнений, що це був би зараз принциповий режим тиші. І ми би перейшли до наступних етапів закінчення війни. Тому це діалог на декілька годин про принципи порушення режиму тиші. Там багато питань, проблем”, – зазначив президент.

Крім того, він сказав, що надію на те, що перемир’я дасть свої результати, втрачати не варто:

Ми молимося і Богові за це, ми вдячні нашим військовим. Чесно кажучи, тьху-тьху, робимо такі забобони, але найголовніше, що хочемо втримати цей режим тиші. Щодня просто не втрачати наших військових. Для нас це дуже важливо. Гарантувати нічого не можу, але скажу вам, що ми дуже багато всього робимо. Як в Україні, так і на зустрічах в Мінському форматі, в режимі відеоконференцій засідань ТКГ. Будемо далі тримати кулаки”.

Читайте також: Зеленський поговорив із Лукашенком про затриманих у Білорусі «вагнерівців». Україна хоче забрати їх собі й судити.

Читайте також:Фокін погодився увійти в ТКГ щодо Донбасу