Світ
7 серпня 2020
У Генуї відкрили «розумний» автомобільний міст, створений з маріупольської сталі
Проектував міст відомий архітектор Ренцо П’яно.
news-image

В італійському місті Генуя відкрили новий автомобільний міст через річку Польчевера, на будівництво якого найбільший український гірничо-металургійний холдинг Метінвест поставив 18,5 тисяч тонн високоміцного прокату – левова частка від усього обсягу сталевого споруди.

Про це пишуть ЭлектроВести.

Про архітектора

Зазначається, що проектував міст відомий архітектор Ренцо П’яно.

Ренцо Піано – один із засновників стилю хай-тек, автор Центру Помпіду в Парижі, а також лондонського хмарочоса The Shard.

“У будівництві такого рівня сталь – єдиний матеріал, здатний забезпечити міцність, надійність і зносостійкість на довгі часи. Для цього проекту було вкрай важливо, щоб постачальник міг гарантувати виробництво значного обсягу стали в найкоротші терміни”, – зазначив операційний директор компанії Fincantieri Infrastructure, керівник проекту будівництва моста Сіро Даль Зотто.

Про міст

Всю лінію моста оперізують 43 світильники.

Це “розумний” міст: стежити за станом всіх частин конструкції будуть роботи, а висвітлювати – фотоелектричні панелі, які харчуються сонячним світлом і забезпечують міст енергією.

Переїзд довжиною понад 1 км складається з 19 сталевих і бетонних прольотів, його підтримують 18 опор. Сталева частина мостового полотна шириною 26 метрів виготовлена ​​з листів різної товщини. Міст підноситься над землею на 45 метрів.

Міст вартістю 202 млн євро побудували всього за рік. Стійкість і довговічність конструкції забезпечує металевий каркас. Всього на спорудження пішло 24 тисячі тонн сталі – цього вистачило б на три Ейфелеві вежі.

Нагадаємо, Україна увійде до топ-5 світових експортерів зерна – прогноз. На світовому ринку збережеться тенденція до збільшення виробництва зернових.

Як ми писали, у Тернополі створили шолом від вірусів. Пневмошолом створили, насамперед, для захисту медиків від коронавірусної інфекції.

До речі, український бренд випустив шкарпетки, дизайн яких створили діти-сироти. Це зробили для того, аби нагадати, що в Україні більше 6000 дітей, які чекають на усиновлення та на свою нову сім’ю.

Читайте також:Створили першу українську лінію переробки конопель