Діяльність в Україні систем переказу коштів у першому півріччі 2020 року (інфографіка)
Незважаючи на значне зменшення переказів від заробітчан в Україну, їх кількість залишилася досить суттєвою.
news-image

Кореспонденти інфопростору «Є!» проаналізували діяльність в Україні систем переказу коштів у першому півріччі 2020 року.

7f95089e52457823ed97ff3de80664b6.png

Незважаючи на значне зменшення переказів від заробітчан в Україну, їх кількість залишилася досить суттєвою. Найбільша частка переказів в Україну становить із США, 18%.

На другому місті - Італія, 14%, перекази з Ізраїлю становлять 12%.

З України найбільше переказують грошей у Росію, 31%.

Як стало відомо, нардепи пропонують збільшити максимальну суму «анонімного» переказу грошей. Народні депутати пропонують збільшити максимальну суму платежу без ідентифікації клієнта з 5 тисяч гривень до 25 тисяч гривень.

Нагадаємо, наразі немає чітких фінансових, економічних чи соціальних аргументів, які б переконали в необхідності впровадження в Україні другого рівня пенсійної системи. При запровадженні другого рівня пенсійної системи постає питання – куди вкладатимуться ці гроші? За оцінками експертів йдеться про приблизно 100 мільярдів гривень, які матимуть недержавні пенсійні фонди.

Також ми писали, як повернути гроші за пробне ЗНО: уряд затвердив відповідний механізм. Раніше уряд повідомив про скасування проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в закладах освіти.

Читайте також:У день з України вилітають по 3-4 авіарейси з трудовими мігрантами