Український фільм здобув відзнаку престижного фестивалю
“Порядна львівська пані” режисерки Наталі Пасеницької – це еротична комедія за мотивами однойменної книги відомої української письменниці Люби Клименко.
news-image

Стрічка Наталі Пасеницької “Порядна львівська пані” отримала відзнаку від DaVinci International Film Festival. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Як зазначається, кіно покажуть у позаконкурсній програмі фестивалю. DaVinci International Film Festival 2020 пройде с 10 вересня по 13 вересня 2020 року в онлайн-форматі в Лос-Анджелесі (США).

“Порядна львівська пані” режисерки Наталі Пасеницької – це еротична комедія за мотивами однойменної книги відомої української письменниці Люби Клименко. Автором сценарію стрічки є Марина Меднікова, продюсером – Юрій Мінзянов. Виробником є кінокомпанія Крісті Фільмс.

Кінопроєкт цієї стрічки став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. У липні 2020 року стрічка отримала нагороду від The Gulf of Naples Independent Film Festival в Італії за найкращий акторський склад.

DaVinci International Film Festival (DIFF) – міжнародний фестиваль незалежного кіно в Лос-Анджелесі, організатори якого фокусуються на творчому і нестандартному підході до створення кіно. Фестиваль демонструє найкращі короткометражні та повнометражні роботи незалежних кінематографістів з усього світу.

Нагадаємо, документальний фільм «Віддалений гавкіт собак» про хлопчика, який живе на Донбасі під час бойових дій, став номінантом американської телевізійної премії «Еммі». Стрічка спільного виробництва Данії, Швеції та Фінляндії про Україну потрапила до категорії «Видатний документальний фільм про сучасні події» (Outstanding Current Affairs Documentary).

До речі, Голлівуд вперше придбав український фільм: з'явився моторошний трейлер стрічки Let it snow.  Англомовне відео з'явилось на ютубі та одразу ж привернуло увагу користувачів мережі.