Політика
4 березня 2015
Суддя Царевич хоче розповісти послу США, хто від неї вимагав заарештувати Єфремова
Троє суддів Печерського райсуду знаходяться під підозрою у винесенні несправедливих рішень
news-image

За "печерське правосуддя" можуть відповісти троє суддів самого одіозного українського райсуду - Оксана Царевич, Сергій Вовк та Володимир Кицюк.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на ТСН.

Вони брали участь у гучних процесах над політиками Юрієм Луценком і Юлією Тимошенко, виносили вироки автомайданівцям. Голова Верховного суду вже погодив їх арешт.

Дозвіл про зняття суддівського імунітету дав парламентський комітет. Затримка - за голосуванням у сесійній залі.

Читайте також:Новий генпрокурор Віктор Шокін почав "чистку" в Печерському райсуді Києва

"У мене немає ні помсти, ні бажання ускладнити життя своїм суддям. Я просто не хочу, щоб вони ускладнювали життя іншим. Велика чистка українських судів повинна початися ..", - прокоментував ситуацію Луценко, до тюремного терміну якого привели Царевич і Вовк.

При голосуванні політик обіцяє утриматися, щоб його не звинувачували в особистій помсті. Сподівається, що потрібних голосів вистачить і без нього.

Суддя Царевич досі переконує, що слава Печерського як найбільш корумпованого суду в Україні несправедлива, а в справедливості Феміди раніше не сумнівалася.

"Так історично склалося, що цей суд охоплює десять органів досудового розслідування, охоплює органи державної влади. Процес - це змагання двох сторін. Обидві сторони ніколи не будуть задоволені", - пояснила вона, додавши, що корумпованість Печерського суду вважає міфом.

Спростовує суддя і політичну мотивацію. Каже, що ніякого тиску ніколи не відчувала, поки днями від неї не вимагали взяти під варту колишнього регіонала Олександра Єфремова. Хто і як - суддя готова розповісти тільки послу Сполучених Штатів.

Читайте також:Суддя, що відпустила Єфремова, переслідувала Автомайдан з особистих інтересів - прокуратура

"Не ображайтеся, будь ласка. Я тепер вже хвилююся за своє життя і здоров'я, тому я не буду розповідати, хто конкретно", - пояснила вона.

Після втечі Януковича з країни втікли і одіозна голова Печерського суду Інна Отрош, і суддя Юлії Тимошенко Родіон Кірєєв. Швидше за все, відповідати за "печерське правосуддя" доведеться вищезазначеним суддям. Цілком можливо, що судити їх будуть в тих самих стінах, де суд вершили вони.