Стала відома дата запуску першої в світі 6G-мережі
До 2026 року уряд Південної Кореї планує почати пілотний проект із запуску 6G-мереж
news-image

Слідом за публікацією звіту, що демонструє реальну швидкість роботи 5G-мереж в країні, уряд Південної Кореї поділився планами з розгортання наступного покоління базових станцій. Більш того, керівництво країни вже визначилося з попередніми термінами запуску 6G-мереж, пише «Є!» з посиланням на bizua.org.

Порівняння швидкості мереж

Згідно з опублікованою виданням Business Korea інформацією, до 2026 року уряд Південної Кореї планує почати пілотний проект із запуску 6G-мереж. Його комерціалізація запланована на 2028 — 2030 роки. Саме такі плани входять в урядову стратегію з просування досліджень і розробок в галузі телекомунікацій нового покоління, озвучену прем’єр-міністром Південної Кореї Чунг Се Кюном.

Починаючи з 2021 року, в побудову мереж шостого покоління Південна Корея планує інвестувати близько 9 мільйонів протягом п’яти років. За підрахунками, 6G-мережі за швидкістю передачі даних будуть в 50 разів перевершувати можливості 5g: 1 ТБ даних можна буде передати всього за одну секунду, скоротивши рівень затримок до 0,1 мілісекунди.

При цьому в Південній Кореї планують створити інфраструктуру 6G-мереж таким чином, щоб прийом сигналу був можливий на висоті до 10 кілометрів від Землі.

Раніше стало відомо, що у Зеленського назвали підстави для перетину адмінмежі з Кримом 

Читайте також: Сергій Іванов: «Не дивуйтеся Татарову та іншим, вони виявилися більш системними та монолітними, ніж ми»