Україна
11 серпня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Голландець організував на Сумщині бізнес із вирощування салату

Салати на Сумщині вирощує голландець Анне Фредерік Ван Сайен та його дружина – сумчанка Наталя. Продукція зареєстрованої ними торговельної марки Zakroma незмінно популярна серед споживачів, а з початком карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією Covid-19, її популярність навіть зросла.

Троє футболістів «Шахтаря» увійшли до команди тижня Ліги Європи

Союз європейських футбольних асоціацій назвав команду тижня за підсумками матчів 1/8 фіналу Ліги Європи.
До неї увійшли троє гравців донецького "Шахтаря" - форвард Жуніор Мораес, а також захисники Микола Матвієнко та Додо.

Український фільм здобув відзнаку престижного фестивалю

Стрічка Наталі Пасеницької “Порядна львівська пані” отримала відзнаку від DaVinci International Film Festival. Про це повідомляє пресслужба Держкіно. Як зазначається, кіно покажуть у позаконкурсній програмі фестивалю. DaVinci International Film Festival 2020 пройде с 10 вересня по 13 вересня 2020 року в онлайн-форматі в Лос-Анджелесі (США). “Порядна львівська пані” режисерки Наталі Пасеницької – це еротична комедія за мотивами однойменної книги відомої української письменниці Люби Клименко. Автором сценарію стрічки є Марина Меднікова, продюсером – Юрій Мінзянов. Виробником є кінокомпанія Крісті Фільмс.

Країни ЄС імпортували 15 мільйонів літрів українського пива минулого року

Країни Європейського союзу минулого року імпортували 15 мільйонів літрів українського пива, що становить 2% обсягу імпорту пива з-за меж країн ЄС. Такі дані оприлюднив Євростат на честь Міжнародного дня пива. Зазначається, що внутрішній ринок пива, яке не виробляється в ЄС, є незначним. Однак при імпорті з країн, що не є членами ЄС, держави-члени віддали перевагу британському (278 мільйонів літрів, або 47% всього імпорту пива поза ЄС) у 2019 році та мексиканському пиву (125 мільйонів літрів, 21%). Далі за обсягами імпорту йдуть сербське пиво (61 мільйон літрів, 10%), білоруське пиво (33 мільйони літрів, 6%), американське пиво (19 мільйонів літрів, 3%), українське пиво (15 мільйонів літрів, 2%), китайське пиво (13 мільйонів літрів, 2%) та російське пиво (9 млн літрів, 2%).

У Генуї відкрили «розумний» автомобільний міст, створений з маріупольської сталі

В італійському місті Генуя відкрили новий автомобільний міст через річку Польчевера, на будівництво якого найбільший український гірничо-металургійний холдинг Метінвест поставив 18,5 тисяч тонн високоміцного прокату – левова частка від усього обсягу сталевого споруди. Зазначається, що проектував міст відомий архітектор Ренцо П’яно. Ренцо Піано – один із засновників стилю хай-тек, автор Центру Помпіду в Парижі, а також лондонського хмарочоса The Shard.

З початку карантину в Україні встановили близько 400 рекордів

Українці змогли і під час карантину досягти сотень рекордів. Так, за півроку було зареєстровано близько 400 рекордів. Наприклад, були рекордні тренінги, майстер-класи, освітні, музичні проекти. Гімни, гра на гітарі - все в тривалий період, іноді - днями.  Також були рекордні дистанційні школи. Діти проводили інтерв'ю протягом дня, беручи коментарі учнів з різних країн: що роблять, як саморозвиваються. Коли карантин дещо послабили, стало більше рекордів на свіжому повітрі. Пов'язані, як правило, зі спортивною активністю або з певними культурними заходами. А в липні був рекорд з приводу рекордного врожаю зерна за останні 20 років.

В українських школах буде нове меню і модернізовані їдальні

В Україні затвердили план, за яким мають реформувати систему шкільного харчування. У документі обов’язки міністерств і відомств розписані до 2023 року. У 2020 році планують затвердити норми та порядок організації харчування учнів. Зокрема, хочуть розробити приблизні двотижневі меню із сезонними продуктами. У вересні 2020 року повинні затвердити гігієнічні вимоги до харчоблоків шкіл. Згодом затвердять особливості закупівель у сфері харчування учнів та методичні настанови для закладів освіти. Упродовж 2020-2023 років планують забезпечити модернізацію їдалень у закладах загальної середньої освіти.

Нагадаємо, що у зв’язку з послабленням карантинних заходів Укрзалізниця відновила зупинку поїздів далекого сполучення у Луцьку та Тернополі. 

Зазначимо, керівникам закладів освіти нададуть право у межах затвердженого кошторису платити своїм працівникам надбавки.

Читайте також:Полтавчанин створив копію електричного пікапа Tesla