Україна
10 серпня 2020
Дайджест головних новин за 10 серпня
Читайте про найголовніші події дня, 10 серпня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 10 серпня.

В Україні зафіксовано 1 008 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19

10 серпня (станом на 9:00) в Україні 81 957 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 922 летальні, 44 359 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 1 008 нових випадків. Загалом проведено 1 179 434 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужало 387 пацієнтів.

Гаряча ніч в Білорусі. Фото та відео

9 серпня відбулися вибори президента Білорусі, у яких за даними екзитполів з великим відривом переміг чинний президент Олександр Лукашенко, а його головна опонентка Світлана Тихановська набрала лише 6,8%. За інформацією популярного білоруського порталу Tut.by почали затримувати людей ще до закриття виборчих дільниць. Розганяли мітингарів, які збиралися біля виборчих дільниць в очікуванні результатів. Перші затримання відбулися й у Могильові та Вітебську.

Акція за екстрадицію Коломойського до США. Пряма трансляція

Біля посольства США у Києві відбувається акція з вимогою екстрадиції Ігоря Коломойського. Міністерство Юстиції США висунули офіційне звинувачення Ігорю Коломойському, щодо крадіжки грошей з Приватбанку та їх «відмиванню» в штатах. Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на акції протесту і проводить трансляцію.

Зеленський представив нового керівника Головного управління розвідки

Потрібно посилити стратегічну та оперативну складові, вдосконалити аналітичну діяльність та якість отримуваної інформації», – сказав на представленні Зеленський.

Президент також наголосив на важливості опрацювання нової Національної розвідувальної програми на 2021-2025 роки. За його словами, у ній обов’язково мають бути закріплені такі ключові речі, як оснащення підрозділів сучасним озброєнням та технікою, перехід на стандарти НАТО у питаннях збору, обробки й надання розвідувальної інформації, запровадження сучасних підходів у підготовці особового складу.

Володимир Омелян: «Події в Білорусі вкотре підтверджують просту тезу - жоден диктатор не готовий до демократичних виборів»

Екс-міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці у фейсбук відреагував на останні події в Білорусі, що відбулися під час виборів президента. 

Події в Білорусі вкотре підтверджують просту тезу - жоден диктатор не готовий до демократичних виборів, не покине мирно посаду в разі програшу і буде битися до кінця. Бо його програш - це його персональна смерть, політична - точно", - написав політик. 

Він зазначає, що до тих пір, поки Україна не перейде в наступ і не підтримуватиме усіма засобами становлення демократії в сусідніх державах - українці приречені на оборону власної території ззовні і зсередини.

У поїздах «Укрзалізниці» встановлять відеокамери

«Укрзалізниця» облаштує пасажирські поїзди системою відеоспостереження у рамках програми підвищення безпеки перевезень. Як зазначається, «Укрзалізниця» розробила комплексну програму підвищення безпеки перевезень в пасажирських поїздах. Як повідомляє пресслужба УЗ, в рамках розробленої програми компанія планує посилити співпрацю з Міністерством внутрішніх справ, ввести воєнізовану охорону в поїздах і встановити в вагонах відеокамери й сигнальні кнопки. Також в планах Укрзалізниці сформувати так звану групу «провокаторів» для боротьби з безквитковими перевезеннями й боротьбою з крадіжками на вокзалах.

Також повідомляли, що полтавчанин створив копію електричного пікапа Tesla.

Зазначимо, що Варшава ініціює скликання позачергового саміту ЄС через події в Білорусі.

Також сьогодні команда інфопростору «Є!» проаналізувала опитування як проводять відпустку 2020 українці.

Читайте також:Twitter почав маркувати акаунти провладних ЗМІ