Суспільство
10 серпня 2020
Акція під Генпрокуратурою проти переслідування патріотів. Пряма трансляція
Біля будівлі Офісу Генпрокурора триває акція протесту
news-image

Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на акції протесту і проводить трансляцію.  

Організаторами виступають Рух Опору Капітуляції, Free Dr Kuzmenko, Free Riff, Sternenko.

Акція має на меті закликати підтримати незаконно переслідуваних патріотів. Люди стурбовані тим, щоб не дати зараз «спустити на гальмах» резонансні справи проти патріотів. Всі мають сприяти тому, щоб дотиснути на правоохоронні органи у резонансних корупційних справах високопосадовців.

Біля будівлі Офісу Генпрокурора  збирається чимало молоді.

Виступаючий Сергій Стерненко сказав, що Ірина Венедіктова взяла собі в радники тих, хто є не професійними прокурорами, вона розвалила справу про Катерину Гандзюк. На своєму прикладі Стерненко розповів як в суді продажні судді затягують його справи.

Сергій Стерненко впевнений, що Ірина Венедіктова є повністю некомпетентна. Ця система повністю плює на закон, тому цей прокурор буде відповідати перед законом.

Учасники акції вимагають відставки генпрокурорки Ірини Венедіктової. На їхню думку, прокуратура переслідує патріотів. Зокрема, мітингарі переконані - Андрій Антоненко, Яна Дугарь та Юлія Кузьменко абсолютно безпідставно звинувачені у причетності до вбивства Павла Шеремета. 

Протестувальники скандують" Свободу політв"язням" "Венедіктову геть". 

 

   

Українці довготерпелива нація. Але їм колись уривається терпець. Не випробовуйте людське терпіння.

Виступаючі розповіли про прокурорів які не ходять на засідання, які просто ігнорять всіх активістів. Протестувальники обурюються чому за ґратами прості люди, чому немає жорстокого покарання для зрадників.
Активісти знову скандують гасло «Свободу політв"язням».

Після цього було зачитано ряд вимог, такі як відставка головного прокурора, закриття всіх справ проти активістів. 

Люди вигукують «Венедіктову Геть» і «Шукайте справжніх вбивць».

Наостанок всі учасники акції заспівали гімн України.

Люди запалили фаєри. 

Акція тривала мирно, але її учасники натякають, що у разі невиконання вимог у майбутньому можуть вдатися до радикальніших дій. 

  

 

Читайте також: Акція солідарності з білоруським народом. Пряма трансляція.

Як стало відомо, у Клівленді ФБР прийшла з обшуками в офіси фірми, яка належить українському олігарху Ігорю Коломойському. За словами прессекретаря ФБР Віки Андерсон, обшуки пройшли в офісах групи управління Optima в Клівленд-центрі, а також в Майамі.

Також ми писали, що у націоналізованому ПриватБанку заявили, що його колишні власники відмили у Сполучених Штатах Америки майже 800 мільйонів доларів. Перевіривши додаткові банківські документи, банк подав до суду у штаті Делавер 21 липня змінений позов проти Ігоря Коломойського й Геннадія Боголюбова.