Світ
11 серпня 2020
Світлана Тихановська виїхала в Литву
Тихановська заявила про те, що вважає себе переможцем минулих виборів, і закликала свого суперника, чинного президента Олександра Лукашенка, до переговорів.
news-image

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська, покинула Білорусь і зараз знаходиться в Литві. Про це заявив міністр закордонних справ країни Лінас Лінкявічус у Твіттер.

"Світлана Тихановська в безпеці. Вона знаходиться в Литві", - написав міністр.

Напередодні повідомлялося, що Тихановська поїхала в невідомому напрямку. Раніше вона відмовилася від участі в акціях протесту. За словами її прессекретаря, Тихановська не хотіла б опинитися поруч зі своїм чоловіком, Сергієм Тихановським, в СІЗО.

Також Тихановська заявила про те, що вважає себе переможцем минулих виборів, і закликала свого суперника, чинного президента Олександра Лукашенка, до переговорів.

Як стало відомо, Варшава ініціює скликання позачергового саміту ЄС через події в Білорусі. За попередніми даними ЦВК Білорусі, за чинного главу державу Олександра Лукашенка, який незмінно керує країною з 1994 року, проголосували 80,23% виборців.

Нагадаємо, штаб Світлани Тихановської повідомив, що вона перемогла на 20 виборчих дільницях в Мінську. Напередодні ввечері після оприлюднення даних державного екзитполу Тихановська сказала, що не збирається визнавати офіційні результати виборів.

Як ми писали, явка на виборчих дільницях на вибори президента Білорусі становить 54%. Таким чином, вибори визнані такими, що відбулися.

Читайте також:Барикади, коктейлі Молотова і перша смерть. День після виборів президента Білорусі