Події
11 серпня 2020
Усупереч карантину до Умані може прибути до 10 тисяч хасидів
В Україну повинні прибути від 5 до 10 тисяч хасидів для святкування іудейського свята Рош Ха-Шана.
news-image

11 серпня міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов розповів, що в Україну повинні прибути від 5 до 10 тисяч хасидів для святкування іудейського свята Рош Ха-Шана. Подібний масовий візит викликає велике занепокоєння як у самій Україні, так і у Міністерства закордонних справ Ізраїлю, зазначив міністр у своєму Telegraм-каналі.

"Сьогодні відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Одним з ключових питань, які обговорювалися, було плановане у вересні 2020 року масове паломництво брацлавських хасидів в місто Умань Черкаської області для святкування Рош-ха-Шана (Нового року за іудейським календарем)", - написав Немчинов.

Держкомісія доручила Міністерству закордонних справ посилити комунікацію з інформування іноземних громадян про обмеження, що діють в Україні, Міністерству внутрішніх справ посилити і забезпечити безпеку під час святкування Рош-ха-Шана, Державній прикордонній службі розробити пам'ятку перебування в Україні і роздавати при перетині українського кордону, а також інформувати про можливу заборону на в'їзд в Україну на кілька років у разі порушення карантину.

 

"У 2020 році українські християни і мусульмани утрималися від масових заходів під час святкування своїх найбільших релігійних свят", - нагадав Немчинов.

Нагадаємо, міський голова Умані Олександр Цебрій виступив проти приїзду паломників до міста на іудейський Новий рік, бо боїться спалаху коронавірусної хвороби. Він зазначив, що щороку до Умані приїжджають близько 30 тисяч паломників.

Як ми писали раніше,  хасиди активно скуповують житло в Умані. Як зазначили в мерії, багато з них не платять “комуналку” місяцями і мають борги.

До речі, в уряді визначилися, як школи працюватимуть в «червоних зонах» з 1 вересня. Карантин вводитимуть такий самий, як при інших епідеміях.