Суспільство
11 серпня 2020
В Івано-Франківську 1 вересня учні підуть до шкіл незалежно від рішень уряду
Незалежно від рішень уряду та поділів на зони карантину, постійних змін і роз'яснень - діти 1 вересня йдуть до школи.
news-image

У Івано-Франківську триває підготовка шкіл до повернення дітей до очного навчання з 1 вересня, заявив міський голова Руслан Марцінків  у соцмережі Facebook у вівторок.

"Незалежно від рішень уряду та поділів на зони карантину, постійних змін і роз'яснень - діти 1 вересня йдуть до школи!" - написав він.

Руслан  Марцінків сказав, що в школах наносять спеціальні розмітки руху, облаштовують місця для скринінгу температури і закуповують дезінфектори.

"Ми дбаємо за здоров’я дітей, але і дбаємо за належну освіту! Уряд змінює умови щодня, але ми ставимо ціль - створити всі можливі умови та розпочати навчання і повноцінне життя з 1 вересня", - пояснив він.

Наразі епідемічна ситуація в Івано-Франківській області не відповідає критеріям для послаблення карантину, відсоток виявлення захворювання вище за встановлене значення в 11%. За добу в області зафіксовано 114 нових випадків захворювання, 2 випадки смерті й 83 - одужання, нині хворіють 3 467 осіб.

Нагадаємо, в уряді визначилися, як школи працюватимуть в «червоних зонах» з 1 вересня. Карантин вводитимуть такий самий, як при інших епідеміях.

До речі, карантин в Україні продовжили до 31 серпня; уряд також вирішив змінити формат адаптивного карантину, з 1 серпня він працюватиме інакше.

Як стало відомо, що в Україні планують відкрити школи з 1 вересня в звичайному режимі. В Україні школи запрацюють за новими правилами: що зміниться.

Читайте також:Освітян преміюватимуть за дистанційне навчання