Політика
13 серпня 2020
«Перемога Пальчевського» - єдина опозиційна сила, яка показує зростання рейтингу
Експерт Олексій Боровський відзначив хорошу динаміку політсили «Перемога Пальчевського».
news-image

Центр Разумкова представив свіжий рейтинг підтримки політичних партій по Києву. Якби вибори пройшли найближчої неділі, то виборці які визначилися з вибором і готові прийти на дільниці, підтримали б такі політичні партії:

«УДАР Вiталiя Кличка» - 19,8%

«Слуга Народу» - 15%

«Опозицiйна Платформа - За Життя» - 11,5%

«Європейська Солідарність» - 11,4%

«Перемога Пальчевського» - 7,1%

«Сила і Честь» - 5,5%

ВО «Батьківщина» - 5,5%

«Голос» - 4,3%

Партія Шарія – 3,5%

ВО «Свобода» - 3,4%

Олексій Боровський, коментуючи електоральну ситуацію, зазначає, що політична сила чинного мера Віталія Кличко відбирає велику кількість голосів у «Європейської Солідарності».

««ЄС» не змогла висунути популярного кандидата та відмовилася від критики чинного мера, через що втрачає свого виборця. Цим вдало користується Кличко, який грає на тому ж електоральному полі. Партія Кличка вже вийшла на перше місце, і якщо ситуація не зміниться, то тенденція росту рейтингу чинного мера та його політсили на фоні падіння "ЄС" зберігатиметься», - резюмує він.

Також експерт відзначив хорошу динаміку політсили «Перемога Пальчевського».

«Андрій Пальчевський єдиний з опозиційних та позасистемних політиків, який швидко нарощує підтримку. Голоси, які відкололися від «Слуги Народу», ВО«Батьківщина» та інших партій перетікають саме до «Перемоги Пальчевського». Вже зараз нова політична сила має хороший рейтинг підтримки, але за певних умов цифри можуть ще вирости. А ось перспективи «Батьківщини» поки туманні. ЇЇ потрапляння до міської ради знаходиться під великим питанням», - вважає Олексій Боровський.

Дослідження проведено 21 липня - 1 серпня 2020 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2000 респондентів.

Раніше ми писали, що громадський діяч і підприємець Андрій Пальчевський проти революційних потрясінь і розгойдування ситуації в Україні. Про це лідер політичної сили «Перемога Пальчевського» заявив в ефірі телеканалу News One.

Нагадаємо, серед опитаних Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 45% респондентів не схвалюють дії і заяви президента Володимира Зеленського після того, як за даними КМІС на вересень-жовтень 2019 року 64% опитаних в тій чи іншій мірі схвалювали дії і заяви президента Володимира Зеленського.

Також ми писали, що колишній секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що очолить штаб, який створює «Європейська Солідарність», де буде шукати «ефективних управлінців». Водночас Турчинов зазначив, що його не цікавлять депутатський мандат чи державні посади.