Політика
13 серпня 2020
Про амбіції стати мером Києва заявив «свободівець» Андрій Іллєнко
Конкуренцію йому можуть скласти щонайменше семеро інших претендентів.
news-image
Заступник голови партії «Свобода», колишній народний депутат Андрій Іллєнко оголосив про наміри взяти участь у виборах Київського міського голови. Конкуренцію йому можуть скласти щонайменше семеро інших претендентів.

Про своє рішення Іллєнко оголосив у відеозверненні у Facebook.

Сьогодні при владі люди, які нищать нашу країну і наше місто. Я кидаю їм виклик. Я буду балотуватися на посаду Київського міського голови. Разом ми поламаємо їхні схеми та "договорняки"», — заявив ексдепутат.

Наприкінці ролика відобразилося, вочевидь, гасло кампанії Іллєнка: «Повернімо Києву його велич». Воно нагадує передвиборче гасло президента США Дональда Трампа («Повернімо Америці її велич»).

 

Йому 33 роки, народився він у Києві. Має вищу освіту політолога. У 2005 році став членом ВО «Свобода», наразі обіймає посаду заступника голови партії. У 2006-2010 роках був заступником голови Київської міської організації «Свободи».

У 2010-му Іллєнко став депутатом Київської міськради. Того ж року став головою Київської міської організації партії «Свобода».

У парламент обирався двічі: у 2012-му й 2014-му, обидва рази — за 215-м мажоритарним округом (Києві) від «Свободи». За першої каденції входив до Комітету Ради з питань фінансів, за другого — очолював підкомітет із питань засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів Комітету з питань правової політики та правосуддя.

Хто складе йому конкуренцію?

Боротися за крісло мера буде чинний очільник Києва Віталій Кличко.

Від «Слуги Народу» на вибори Київського міського голови йдеІрина Верещук, від «Опозиційної платформи — За життя» —Олександр Попов, від «Голосу» — Сергій Притула, Олексій Кучеренко піде від «Батьківщини».

Серед інших кандидатів — колишній народний депутат і ексгубернатор Харківської області Михайло Добкін, екснародний депутат Юрій Левченко, який 10 червня презентував свою партію «Народовладдя», і колишній народний депутат Борислав Береза.

Коли вибори мера?

Місцеві вибори відбудуться одночасно по всій Україні 25 жовтня. Тоді виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.

Раніше повідомляли як виконує обіцянки В.Кличко (інфографіка).

Зазначимо, що «Перемога Пальчевського» - єдина опозиційна сила, яка показує зростання рейтингу.

Читайте також:Наступні парламентські вибори точно будуть цікавіше попередніх