Політика
18 серпня 2020
Жоден диктатор не повірить, що проти нього повстав власний народ, - Віталій Чепинога
У диктаторів сурова доля. Єдиний вихід у диктатора такий: самому померти, доки не вбили.
news-image

Жоден диктатор ніколи й ні за що не повірить, що проти нього повстав власний народ. Про це написав український політик Віталій Чепинога.

Бо йому (диктатору) довгі-довгі роки говорили протилежне: ви – вождь, ви – батько, ви – сама нація, без вас ми - ніхто... І це однаково, де це відбувається, в Лівії, в Латинській Америці чи в Білорусі...", - пише політик.

Через це, як пише Чепинога, Лукашенко ладен повірити у все, що завгодно. В українські витоки майдану, в ЦРУ, у «візитку Бандери», всесвітню змову, в інопланетян, але тільки не в реальність.

У диктаторів сурова доля... Єдиний вихід у диктатора такий: самому померти, доки не вбили. А для народу це момент катарсису, оновлення, нової ідентифікації: ми - сила! Тому ніколи не варто вести дискусію в площині: «А що нам дав Майдан?» ...", - акцентує політик.

За словами Віталія Чепиноги, майдан - це здатність суспільства, народу, нації самоорганізуватися і захистити себе самого й свої погляди та принципи. 

Майдан це - вища цінність громадянського суспільства сама по собі, це індекс його гідності й честі. Незалежно від того, що буде потім...", - резюмує політик.

Нагадаємо, депутати Європарламенту оголосили Лукашенка персоною нон-грата в ЄС. Євродепутати засудили арешти та акти насильства і тортур проти мирних демонстрантів та закликали до всебічного розслідування цих злочинів.

Також ми писали про те, що 16 серпня, у Києві на Михайлівській площі проходила акція солідарності з Білоруссю та білоруською Нацією, які стали заручниками кривавої диктатури Лукашенка та імперської політики путінської Росії, яка веде зараз неоголошену гібридну війну проти Білорусі

Нагадаємо, за словами Лариси Волошиної, сьогоднішня Білорусь - це не тільки сценарій, якого Україні вдалося уникнути. Вона - нагадування про можливе майбутнє. Журналістка переконана, що в Україні намагаються запустити такі самі процеси, які впроваджував Лукашенко.

Читайте також:Олена Зеркаль «Сприйняття чи скоріше несприйняття результатів виборів у Білорусі стало черговим лакмусом та показником свідомості»