Суспільство
18 серпня 2020
На Київщині обмежать проведення релігійних свят через коронавірус
На території Київської області забороняється проведення масових релігійних заходів за участю понад одну людину на 5 кв. метрів площі будівлі.
news-image

Київська обласна державна адміністрація звернулася до представників духовенства регіону із закликом обмежити проведення релігійних заходів через погіршення епідеміологічної обстановки, повідомляє прес-служба ОДА.

"Не маємо права розслаблятися. Відповідальне ставлення до свого здоров‘я, утримання від відвідування храмів, відмова від поїздок в інші регіони, дотримання санітарних вимог є запобіжником від переходу до більш жорстких обмежень", - наголосив голова ОДА Василь Володін під час онлайн-зустрічі з представниками релігійних організацій Київської області.

У КОДА зазначили, що на території Київської області забороняється проведення масових релігійних заходів за участю понад одну людину на 5 кв. метрів площі будівлі або території і саме організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра під час проведення заходу з розміщенням учасників стоячи.

Так, у зустрічі взяли участь представники Української православної церкви (ПЦУ) Римсько-католицької церкви, Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів; Української церкви християн віри євангельської.

У серпні традиційно православні християни відзначають медовий, яблучний і хлібний (горіховий) спаси, а також Преображення Господнє (19 серпня - другий спас) й Успіння Пресвятої Богородиці (28 серпня).

"Звертаємося до представників релігійних організацій та вірян Київщини з проханням дотримуватися вимог законодавства і максимально обмежити проведення масових заходів", - ідеться в повідомленні.

Як ми писали, в Україні з 17 серпня змінився розподіл на карантинні зони відповідно до ситуації з коронавірусом. У Києві та ще дев’яти обласних центрах запроваджуються обмеження через поширення COVID-19. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Держкомісії з питань ТЕБ і НС 13 серпня, а сьогодні воно набуло чинності й діятиме протягом двох тижнів.

Нагадаємо, за словами Антона Ореха, "головне, що вакцину на тваринах перевірили. А російська людина - та ж скотина. Значить, можна». Журналіст вважає, що якщо Путін задіяв навіть такий ресурс, як сім'я, значить, для нього дуже важливо, щоб народ погодився, не боявся і навіть захопився сміливістю президента і його близьких.

До речі, усупереч карантину до Умані може прибути до 10 тисяч хасидів. В Україну повинні прибути від 5 до 10 тисяч хасидів для святкування іудейського свята Рош Ха-Шана.