Україна ввела мита на дизпаливо, зріджений газ і вугілля з РФ
Мита будуть діяти до кінця року.
news-image

Кабінет міністрів України встановив спеціальні мита на імпорт дизельного пального, скрапленого газу та вугілля з Російської Федерації. Мита будуть діяти до кінця року. Відповідну постанову від 17 серпня опубліковано на урядовому порталі.

В документі йдеться про те, що для захисту інтересів безпеки в надзвичайних обставинах у міжнародних відносинах запроваджуються такі види мита (незалежно від інших видів мита у відсотках до митної вартості товарів):

для важких дистилятів (дизельне паливо) - 4%;

для зріджених газів - 3%;

для всіх типів вугілля (крім антрацитового та ще кількох видів) - 65%.

У разі неможливості достовірно встановити країну походження, вищевказані товари випускаються у вільний обіг на митній території України за умови сплати спеціального мита. Постанова втрачає чинність 31 грудня 2020 року або після скасування Російською Федерацією дискримінаційних або недружніх дій щодо України.

Як ми писали, власники малого бізнесу зможуть отримати 500 000 гривень на розвиток своєї справи. Десятьох фіналістів визначить всеукраїнське голосування.

Нагадаємо, за попередніми оцінками Національного банку України, у січні – червні 2020 року обсяг приватних переказів офіційними та неформальними каналами становив: в Україну з-за кордону – 5 365 млн дол. США в еквіваленті; з України за кордон – 246 млн дол. США в еквіваленті.

Також стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації України у партнерстві з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), членом Групи Світового банку (World Bank Group), презентували освітній серіал «Фінансова грамотність для підприємців» на платформі Дія.Бізнес.

Читайте також:Таксистів можуть обложити новими податками