Події
23 серпня 2020
Живий ланцюг солідарності з білоруським народом в Києві. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності перебуває на місці події та проводить пряму трансляцію.
news-image

Організатором даного заходу є Global Freedom Way, Рух Салідарнасьці "Разам", Global Ukraine, Violeta Moskalu.

Ланцюг має бути від  Посольства Республіки Білорусь в Україні до Майдану Незалежності.

Кореспондент Єдності перебуває на місці події та проводить пряму трансляцію.

 Люди які вийшли під посольство Білорусії, хочуть висловити свою підтримку  протесту який проходить у їхній країні, Білорусі

Спікери акції, почали промову  з подяки всім хто прийшов, і нагадали що білоруси теж проходять свій тернистий шлях до свободи, тому їх необхідна повна підтримка братів українців.

Як зазначили організатори акції,  що такі акції солідарності з білоруським народом проходять в багатьох країнах.

 

Учасники акції даючи інтерв'ю нашому кореспонденту, схильні вважати, що такий сценарій як був в Україні у них не буде. Тобто, Лукашенко побоїться впустити російські війська в країну, а намагатиметься сам втримати владу.

Багато українців присутні на акції солідарності разом з білорусами.  В багатьох учасників на плечах  знаходяться прапори Білорусії, хоча багато з цих людей є українцями. Люди які рухаються ланцюгом на майдан незалежності з'єднали два прапори в один великий. 

 

Спікери акції кажуть, що наший ланцюг закінчується там, де свобода перемогла, на майдані незалежності. Свобода це те, за що можна віддавати своє здоров'я, свій час. Дякуємо всім хто приєднався, хто продемонстрував свою повагу і солідарність до білорусів. 

 

Також читайте: Акція за заборону «Партії Шарія» та ОПЗЖ. Пряма трансляція