Суспільство
27 серпня 2020
Третина дітей у світі не змогла перейти на дистанційну освіту - ЮНІСЕФ
Найгірше дистанційна освіта була налагоджена в країнах Африки на південь від Сахари, в бідних домогосподарствах і сільській місцевості.
news-image

Щонайменше третина дітей у світі на тлі масового переходу через коронавірус COVID-19 на дистанційну освіту не змогла долучитися до нової освітньої системи, повідомляє агентство Associated Press із посиланням на дані Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), пише Інтерфакс Україна.

При цьому, за інформацією ЮНІСЕФ, у розпал режимів ізоляції, що впроваджувалися в різних країнах з метою стримування пандемії, близько 1,5 млрд дітей стикнулися із закриттям шкіл.

"У щонайменше 463 млн дітей, чиї школи закрили через COVID-19, не було дистанційної освіти", - заявила виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Х.Форе.
"Наслідки цього можуть відчуватися в економіках і суспільствах упродовж подальших десятиліть", - наголосила вона.

Згідно з доповіддю ЮНІСЕФ, найгірше дистанційна освіта була налагоджена в країнах Африки на південь від Сахари, в бідних домогосподарствах і сільській місцевості. У Південній Азії труднощі з освітнім процесом виникли щонайменше в 147 млн дітей.

Також у Дитячому фонді зазначили, що, ймовірно, труднощі з освітою найбільше позначаються на наймолодших школярах.

У ЮНІСЕФ попередили, що ситуація може погіршитися ще більше, тому що дітей можуть відривати від навчання для ведення домашніх справ і для роботи.

Нагадаємо, в Івано-Франківську 1 вересня учні підуть до шкіл незалежно від рішень уряду. Незалежно від рішень уряду та поділів на зони карантину, постійних змін і роз'яснень - діти 1 вересня йдуть до школи.

До речі, відеоігри можуть робити людей грамотнішими. Як і книги, відеоігри допомагають розвивати уяву, бо в них можна багато чого робити.

Також стало відомо, що в українських школах буде нове меню і модернізовані їдальні. У документі обов’язки міністерств і відомств розписані до 2023 року.

Читайте також:Пальчевський: Діти не в пріоритеті у влади тому, що вони не голосують