Події
28 серпня 2020
Протест проти заборони в'їзду іноземців в Україну. Пряма трансляція
26 серпня Кабінет міністрів України ухвалив рішення, вбивче для туристичної, розважальної, готельної та інших галузей – заборонити в’їзд ВСІХ іноземців на територію країни до 28 вересня.
news-image

Сьогодні біля Кабміну відбувається зібрання проти заборони в'їзду іноземців до України.

Кореспондент Єдності знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію.

Организаторами є Асоціація чорнобильських туроператорів / Assoc. of Chornobyl Tour Operators та VISIT Ukraine

Нагадаємо, що 26 серпня Кабінет міністрів України ухвалив рішення, вбивче для туристичної, розважальної, готельної та інших галузей – заборонити в’їзд ВСІХ іноземців на територію країни до 28 вересня.

Організатори акції кажуть , що таких заходів не вживає жодна країна світу, більше того, вони суперечать рекомендаціям ВОЗ щодо протидії розповсюдженню COVID-19.

Тому сьогодні  представники всієї туристичної галузі країни, представники івент-індустрії, сфери розваг і HoReCa приєдналися  до акції протесту, що розпочалась о 12:00 під стінами Кабінету міністрів.
 
Для залучення уваги, мітингувальники використовують українські прапори і написи «Welcome» і «Україна - відкрита країна».

Люди не хочуть втрачати робочі місця. Якщо таки не скасують заборону на в'їзд іноземцям, українці, які працюють в сфері туризму та готельному бізнесі потраплять під скорочення.

Приходять багато людей навіть без плакатів, просто підтримати дану акцію.

Люди протестують проти закриття кордонів, заборони роботи розважальних закладів й обмеження діяльності суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування. 

Кожен готель це мінімум 50 робочих місць, тому активісти просять не знищувати робочі місця, так як готелі зараз і так тримаються на дотаціях. 

Зараз в туристичній галузі працює понад мільйон людей. які можуть залишитися без роботи.

 
Наша країна тільки-но почала вставати з колін та оговтуватись від згубного піврічного карантину, що приніс колосальні збитки та втрати всім галузям та напрямкам бізнесу. Вимагаємо скасування неефективного та руйнівного для економіки держави рішення та закликаємо всіх небайдужих приєднуватися! Україна відкрита та безпечна для всіх іноземців!, - впевнені організатори акції. 
 
Також дане рішення нівелює інвестиційну привабливість України. 
 
 
Людей стає дедалі більше. 
Приходять музиканти, бармени, офіціанти, працівники готелів та туристичних фірм. Всі активісти переконані, що люди можуть більш вразливі до вірусу в транспорті чи магазинах, ніж на концертах чи в готелі, де набагато краще дотримуються правил карантину та гігієни як працівникик так і відвідувачі. 
 
 
Підприємці ресторанного бізнесу та сфери розваг теж просять уряд про можливість працювати. Для цього вимагають послабити карантинні заходи. Люди прийшли з гаслами "Не вбивайте нас!", "Ми проти заборони Event & HoReCa в Україні".

Нагадаємо, що в зв'язку з погіршенням ситуації з пандемією COVID-19, деякі регіони потрапили під «червону» зону. Там повністю припинено роботу ресторанів, кафе, концертних майданчиків і інших сфер розважального бізнесу.
 

 

 
Представники секретаріату Кабміну вийшли до протестуючих і вони передали всі свої вимоги та обгрунтування.