Економіка та бізнес
2 вересня 2020
Максимальна ціна газу для населення у вересні складе близько 7 грн за куб
Найнижчу ціну за кубометр газу населенню у вересні запропонувала компанія TAS Energy - 4,39 грн за кубометр, що на 1,72 грн вище її пропозиції в серпні.
news-image

Проект "ГазПравда" опублікував результати аналізу цін на газ для потреб населення у вересні. Найнижчу ціну за кубометр газу населенню у вересні запропонувала компанія TAS Energy - 4,39 грн за кубометр, що на 1,72 грн вище її пропозиції в серпні. Про це з посиланням на дослідження повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу ГК "Нафтогаз України", "дочка" НАК "Нафтогаз України", залишилася на другому місці, запропонувавши 4,7 грн за кубометр (в серпні - 3,24 грн).

Ряд інших компаній також запропонували ціну до 5 грн - ETG.UA (4,9 грн при оплаті за фактом і 4,69 за передоплатою), ДП "Шепетівкагаз" (4,92 грн), ТОВ "Херсонрегіонгаз" (4,99 грн ), ТОВ "Статус Енерго" (4,6 за умови передоплати).

У дослідженні стверджується, що газсбити, афілійовані з облгазами, які користуються брендом "Регіональної газової компанії", виставили одну ціну - 5,49 грн за кубометр, підвищивши її на 1 грн в порівнянні з серпневої.

Найвищі ціни серед компаній у: ДП "Монтажник" ТОВ "Торговий Дім" Валинор "(6 грн) і ТОВ" Статус Енерго "(7 грн при оплаті за фактом), тоді як в серпні найбільша ціна становила 4,7 грн.

Нагадаємо, згідно з моніторингом енергорегулятора, в першому кварталі 2020 року біля 69% обсягів поставки газу населенню здійснювалося компаніями групи "РГК", групою "Нафтогаз" - 2%, іншими постачальниками - 29%.

Як ми писали, власники малого бізнесу зможуть отримати 500 000 гривень на розвиток своєї справи. Десятьох фіналістів визначить всеукраїнське голосування.

Нагадаємо, за попередніми оцінками Національного банку України, у січні – червні 2020 року обсяг приватних переказів офіційними та неформальними каналами становив: в Україну з-за кордону – 5 365 млн дол. США в еквіваленті; з України за кордон – 246 млн дол. США в еквіваленті.

Також стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації України у партнерстві з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), членом Групи Світового банку (World Bank Group), презентували освітній серіал «Фінансова грамотність для підприємців» на платформі Дія.Бізнес.

Читайте також:За несплату комуналки штрафи збільшать в 6 разів