Події
9 вересня 2020
Суд по справі незаконного будівництва «Інтеграл-Буд»
Кореспондент Єдності перебуває на місці подій та проводить пряму трансляцію.
news-image

Сьогодні 9 вересня відбувається суд по справі незаконного будівництва "Інтеграл-Буд".

Кореспондент Єдності перебуває на місці подій, біля 6 апеляційного суду міста Києва, та проводить пряму трансляцію. Присутні представники ЗМІ.

На плакатах у людей написано що "Інтеграл Буд" - це будівельна піраміда. Активісти стверджують, що будівництво в Одесі на березі моря незаконне. ГО "Стоп свавіллю" анонсувала напередодні дану акцію в соцмережах. 

Нагадаємо, що раніше суддя Скачок скасувала  заборону ДАБІ на дане будівництво. 

Активісти впевнені, що якщо сьогодні забудовують Одесу, а завтра на черзі Київ та інші міста. Це проблема всеукраїнська. 

Хмарочоси в 100-метровій зоні біля моря забудовувати незаконно", - стверджують активісти.

 

Напротивагу активістам прийшли прихильники забудови.  Між учасниками двох акцій розпочались словесні перепалки. За порядком слідкує поліція.

Опоненти агресивно налаштовані. Хоча, коли сам Глеба, якого підтримують інвестори, підійшов до них, люди його не впізнали. 

Сам Глеба запитав активістів кому саме вони несли гроші: Паливоді чи Зубику? Глеба стверджує, що до нього запитань в інвесторів не має бути. Він усі зобов'язання виконує. 

Глеба спілкувався з активістами та фотографувався з ними. Потім зайшов до приміщення суду. 

Глеба пояснює, що виступає проти шахрайства і проти того, щоб дурили людей. Він сказав, що шантажує Уряд для того, щоб він відкрив очі  і втрутився в афери та будівельні піраміди. Юриста не пускають до приміщення суду.

Також Глеба навів приклад щодо ремонту мосту Патона. За його підрахунками вже 50 млн. грн. витрачено на роботи з реконструкції мосту Патона. Це абсурд, але в цій країні можливо все. Списувати 2 млрд. грн на ремонт незрозуміло чого, як це планується, це абсурд. Таких кошторисів навіть в Китаї немає, стверджує юрист.

Засідання суду продовжується, активісти не розходяться. 

Читайте також:Під ОПУ вимагають звільнення Ткаченка. Пряма трансляція