Суспільство
9 вересня 2020
Зважувати на дорогах можуть почати і пасажирський транспорт
Так в уряді пропонують контролювати переповнені автобуси
news-image
Габаритно-ваговий контроль в Україні можуть розширити на пасажирський транспорт, зокрема на переповнені автобуси.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час зустрічі «Безпека має значення», пише «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що наразі ваговий контроль діє лише для вантажівок. Водночас перевантаженими може бути і пасажирський транспорт і це потрібно контролювати.

Оскільки коли в маршрутне таксі або автобус сідає більше людей, ніж допустима технічними параметрами норма, це ті самі ризики. Це — про небезпеку для пасажирів і учасників дорожнього руху», — каже Криклій.

Він зазначив, що потенціал габаритно-вагового контролю може бути розширено з вантажівок на пасажирські перевезення. Додав, що це все маю працювати в єдиній системі.

Автоматичні системи зважування

До кінця 2020 року уряд обіцяє встановити на українських дорогах 50 систем зважування в русі WIM, а до кінця 2021 року — ще 100.

Перша така система запрацювала в Україні у вересні 2019 року. Її встановили на в’їзді до Києва зі сторони Одеси.

Боротьба з перевантаженими фурами

З перевантаженим транспортом потрібно боротися, оскільки він руйнує дороги. Як повідомляли у Мінінфраструктури, за перші 8 місяців 2020 року інспектори Укртрансбезпеки оштрафували водіїв за перевантаження на понад 81 млн грн. З них понад 13 мільйонів — тільки за серпень.

Разом з Нацполіцією вони перевірили майже 400 тисяч транспортних засобів, склали понад 8500 актів порушень габаритно-вагових параметрів.

Нагадаємо, що в Україні посилять перевірки товарних накладних з перевезення вантажів автомобілями.

Раніше Зеленський звернувся до водіїв вантажівок: Усі будуть зважені, але не всі щасливі.

Читайте також:На кордоні з Росією утворився двокілометровий затор із фур: відео