Події
10 вересня 2020
Протести під КМДА. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію.
news-image

Зараз проходять дві акції протесту під КМДА за адресою Хрещатик,36. Київпастранс протестує проти зупинки транспорту та проест "Екологічної Альтернативи" 

Кореспондент Єдності знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію.

Під КМДА зібрадися працівники метрополітену. Люди вимагають, щоб Київрада проголосувала за виділення коштів Метрополітену. За той час, коли метрополітен не працював, працівникам не виплатили кошти, хоча вони виходили на зміни і також проводились ремонтні роботи. 

 Активісти кажуть, що сума боргу 600 мільйонів гривень.

Активісти з  Бортничів, Осокорків, Позняків та Харківського також прийшли сьогодні під  КМДА.
Активісти кажуть, що проїжджаючи  повз ці райони, спробуйте відкрити віконце. Особливо радимо це зробити влітку, щоб насолодитися повним букетом запахів. Джерело цих запахів відоме кожному мешканцю цих районів – Бортницька станція аерації.

Люди заявляють, що з 2015 року мер Віталій Кличко обіцяв реконструювати цю величезну вигрібну яму, але роботи на цьому об'єкті досі так і не почалися. Тим часом в інших країнах подібні об'єкти не тільки не становлять загрози для здоров'я населення, але і приносять гроші.

У розвинених країнах зі стічних вод давно вже видобувають біогаз і виробляють з нього електроенергію. І тільки у 3-мільйонного Києва "немає грошей" на подібні проєкти.
Це станція комунального підприємства Київводоканал, яке має надприбутки.

Активісти впевнені, що якщо б депутати Київради та мери хоча б раз пройнялися цим запахом, вони б вже давно вирішили цю проблему. Ми - знаємо, як там смердить і знаємо, як виправити цю ситуацію. 

Активіст та журналіст Денис Казанський розповів нашому кореспонденту, що раніше цю проблему також піднімали в ЗМІ, соцмережах, з допомогою блогерів, була також зустріч активістів з Кличком, але проблеми це не вирішило. Тому була створена партія "Екологічна альтернатива", куди входять люди, які самі страждають від даних проблем. Заклики, акції, мітинги нажаль не діють. 

Активісти принесли банери та неприємнопахнучі рослини з берегів водойм.

Читайте також:Суд по справі незаконного будівництва «Інтеграл-Буд»