Події
11 вересня 2020
Зґвалтування у Кагарлику: експертизи майже завершені, справу готуються передавати до суду
Під час розслідування злочинів, скоєних поліцейськими у Кагарлику, співробітники ДБР «встановили ще декілька епізодів, пов'язаних із тими самими та іншими фігурантами, які причетні до катування людей».
news-image
Практично всі експертизи, призначені у справі поліцейських Кагарлика, вже завершені. Найближчим часом матеріали справи направлять до суду.

Про це повідомив виконувач обов’язків директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов і інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

Він розповів, що під час розслідування злочинів, скоєних поліцейськими у Кагарлику, співробітники ДБР «встановили ще декілька епізодів, пов'язаних із тими самими та іншими фігурантами, які причетні до катування людей».

За його словами, справу продовжили через те, що призначили понад 57 експертиз, майже 90% з яких вже виконані. Зараз ДБР чекає на закінчення проведення експертиз.

Нагадаємо.

Вранці 25 травня стало відомо, що внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції за підозрою у зґвалтуванні жінки.

Згодом ДБР повідомило про підозру оперуповноваженому та начальнику одного з секторів Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції в Київській області за фактом зґвалтування й побиття. Їм загрожує від 7 до 12 років в'язниці.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко звільнив підозрюваних поліцейських, відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу і розформував підрозділ. У Кагарлику також проведуть переатестацію всього особового складу поліції.

Відтак обох підозрюваних взяли під варту без права внесення застави. 22 червня прокуратура змінила підозри двом поліцейським, яких звинувачують у зґвалтуванні жінки в Кагарлику. Зараз їх підозрюють у зґвалтуванні групою осіб та катуванні за попередньою змовою групою осіб.

Зазначимо, що після зґвалтування у Кагарлику масової переатестації поліцейських не було.

Раніше повідомляли, що місцева поліція знала про конфлікти у Броварах, – юристка-кримінолог.

Читайте також:Кіра Рудик: «Ми хочемо, щоб Аваков пішов»