Події
14 вересня 2020
Протести під Верховною Радою. Українці вимагають створення ТСК по вагнергейту. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності перебуває на місці подій та проводить пряму трансляцію.
news-image

Сьогодні під Верховною Радою України українці вимагають створення ТСК по вагнергейту.

Організатором є Рух Опору Капітуляції.

Кореспондент Єдності перебуває на місці подій та проводить пряму трансляцію

Активісти переконані, що влада намагається уникнути відповідей на важкі, але важливі питання: державна зрада у справі "вагнерівців", "перемир’я" зі смертями наших воїнів, Ріф за ґратами, зухвала корупція в Окружному адміністративному суді Києва. 

Поліція не дозволила проводити акцію під самою Верховною Радою, тому люди перейшли до п'ятого під'їзду до ВР. 

Під'їхало авто з гучномовцем. Виступають народний депутат Арьєв, український історик В'ятрович. Активісти скандують "ТСК".

 Представник "Нацкорпусу" стверджує, що Зеленський не виконує функцій, покладених на нього Конституцією України, але в Україні парламентсько-президентська форма правління. Парламент має виконувати свою функцію, в тому числі і контролюючу. Заодно активістам важливо перевірити "хто є хто" в цьому складі парламенту і наскільки монолітна "монобільшість" в позиції по ключових питаннях сьогодення.

У час проведення погоджувальної ради парламенту, активісти закликають всіх небайдужих громадян приходити до стін ВРУ з наступними чіткими вимогами до народних депутатів:
1. Створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо розслідування фактів здачі національних інтересів та державної зради в діях посадових осіб у справі "вагнерівців".
2. Заслухати звіт Міністрів оборони та закордонних справ, представників Тристоронньої контактної групи, Голови СБУ та командування ЗСУ щодо ситуації з т.зв. "перемир'ям" та "спільним з представниками "ДНР" інспектуванням позицій ЗСУ.
3. Створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо фактів фальсифікації справи Шеремета загалом та відповідних експертиз у ній зокрема.
4. Розглянути Проект постанови Верховної Ради України "Про звернення до Президента України щодо внесення до Верховної Ради України проекту закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду м. Києва" (проект надано народним депутатам для реєстрації).

Активісти також вимагають від фракцій парламенту на погоджувальній раді внести згадані питання до розгляду в найближчі терміни.
Верховна Рада зараз має всі шанси призупинити деструктивні процеси в державі, й українці мають пояснити це кожному депутату, з усіх фракцій, кажуть присутні.


Державна зрада, корупція на найвищому рівні та політичні репресії - це прямі підстави для початку процедури імпічменту Президента Володимира Зеленського, якого вже вимагає все більша кількість українців. Створення ТСК – це перший крок на цьому юридично складному шляху, і український Парламент має сказати своє слово. І хоча як кандидат Володимир Зеленський обіцяв не триматись за посаду, всі розуміють, що за порятунок країни треба боротися, наголошують спікери.
Не час думати про рейтинги, час - захистити Україну та наші конституційні права, переконані активісти.

Петиція про створення Тимчасової слідчої комісії на сайті президента вже набрала 25 тисяч голосів і люди зараз вимагають її розгляду та ухвали. 

Активісти скандують "Імпічмент, відставка, суд". Досить червоних ліній.

Вулиця Грушевського наразі перекрита і непроїздна.

Майте повагу до себе та країни. Проголосуйте за ТСК", - закликають активісти депутатів.

Засідання наразі ще триває. 

 

Організатори оголосили про завершення мітингу, але люди не розходяться. Лунає гімн України. 

Новина доповнюється...

Також радимо почитати: «Довести це до кінця може тільки громадянська війна» Семен Семенченко.

Раніше активісти проводили народну інспекцію Офісу Президента. Пряма трансляція.

Читайте також:Протести під КМДА. Пряма трансляція