Події
16 вересня 2020
Протест підприємців в урядовому кварталі. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності перебуває на акції протесту та проводить пряму трансляцію.
news-image
 Рух #SaveФОП оголошує на 16.09.2020 протест "ПРАВО на ПРАЦЮ" під Офісом Президента України, Верховною Радою України та Комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України проти обмежень бізнесу та на захист мікропідприємництва і спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності в підтримку законопроектів 3853-1, 3853-2 та 3993, якими скасовується обов‘язок використання фіскалізованих РРО ФОПами-спрощенцям та закладається підґрунтя для розвитку спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності в частині прив‘язки лімітів спрощенки до мінімальної заробітної плати.
 
Кореспондент Єдності перебуває на акції протесту та проводить пряму трансляцію. На акції дуже гучно. 

Ще наприкінці 2019-го року Верховна Рада ухвалила закони 128 і 129, котрі і викликали хвилю невдоволень і критики з боку підприємців. Вони разом із співзасновником групи #SaveФОП Владиславом Орловим беруть участь у всеукраїнському мітингу підприємців у Києві. Закликають усіх, кого торкнулася ця проблема, долучатися до акції.

Організатори закликають усіх підтримати акцію своєю участю для збереження мікробізнесу в Україні.

В Україні є понад півтора мільйони дрібних підприємців. Для них правила мають запрацювати з 1 жовтня цього року.

Люди прийшли з прапорами і плакатами. Багато підприємців приїхало з різних куточків України.

Також звучать заклики за відставку глави Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, нардепа "Слуги народу" Данила Гетьманцева.

 
Якщо сьогодні нам забороняють працювати - завтра нам заборонять жити. переконані підприємці

Місце проведенння акції: м.Київ, вул. Банкова 11 - Липська 3

Розпочалась акція об 11-00.
 
А ось НЕ ХОЧУ я більше «щось» придумувати і викручуватися, не хочу йти в тінь, не хочу виїжджати з країни, хоча можу, не хочу боятися і переживати, що до мене прийдуть і вимагатимуть що то, чого у мене фізично не може бути, а я відповідаю за свою діяльність всім своїм майном, яке по крупицях збирала 22 роки для своїх трьох дітей. Хочу спокійно працювати, спокійно оплачувати податки, маю на це право згідно з Конституцією України! Те що нам хочуть надіти всім 2000000 ФОП на голову фіскалізований РРО - це обурливо! Мікро Підприємці не можуть потягнути додаткові +80000 грн витрат на кожен РРО в рік. Це все впаде на плечі кінцевого покупця і ціни виростуть автоматично на 20%", - каже Неллі Возна.

Як стверджують активісти, у США немає фіскалізований касових апаратів. В Іспанії немає, в Італії це просто стаціонарні апарати, які не фіскалізований. В Італії багато хто користується м'якими чеками. Страви в ресторанах пишуть не детально, а просто, перше, друге, напої.
Я знаю підприємців, які працюють три тижні на податки і оренду і тиждень, щоб було щось для сім'ї. А що буде далі?", - запитує підприємиця.

Підприємці вирушили на вулицю Грушевского, 5 до Верховної Ради України. Людей дуже багато. 

Схід і Захід разом", - вигукують підприємці.

Підприємці вже прийшли під Верховну Раду. Всі тупотять під гімн приватного підприємця.

Акетивісти на сцені розіграли сценку з депутатом.

 

Купівельна спроможність українців різко впала і це можуть підтвердити всі, не потрібно навіть проводити соцопитування. Мікро бізнес б'ють з усіх боків, вводячи міста в червоні зони і закриваючи мікро бізнеси, лякаючи штрафами. Йде планомірне виконання чийогось замовлення, лобіюються інтереси певних людей, нахабно і цинічно. Хто то побачив від Шмигаль 500000 обіцяних робочих місць? Я не побачила.", - переконана активістка Неллі Возна.