Україна
16 вересня 2020
Уряд змінив критерії до введення «червоних» карантинних зон
Відповідне рішення уряд схвалив під час засідання 16 вересня.
news-image
Кабінет міністрів змінив критерії встановлення "червоного" рівня епіднебезпеки та змінив вимоги до "помаранчевого"

Відповідне рішення уряд схвалив під час засідання 16 вересня.

Проєктом акта пропонується внести зміни до постанови КМУ від 22.07 № 641 та передбачити: "червоний" рівень епідемічної небезпеки встановлюватиметься за спільним рішенням державної та регіональної комісії з питань технологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій", - зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Так, згідно зі змінами до постанови, "червоний" рівень епіднебезпеки встановлюватиметься у разі:

- завантаженості більше 75% ліжок у закладах охорони здоров’я регіону протягом 5 днів поспіль;

- перевищення середнього по країні показника захворюваності на COVID-19 на 100 тис. населення за 14 днів більше ніж у 5 разів.

Також, згідно зі змінами, протиепідемічні обмеження та їхня кількість на території регіону з "червоним" рівнем небезпеки визначатимуться спільним рішенням державної та регіональної комісії з питань ТЕБ та НС і з переліку, що визначено постановою.

Це може бути одномоментне закриття всіх закладів сфери чи поступове обмеження певних сфер, які в даному конкретному регіоні призводять до спалахів хвороби", - зауважив Степанов.

Окрім цього, буде заборонено відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти на території адміністративно-територіальних одиниць регіону, на яких установлено "зелений", "жовтий" або "помаранчевий" рівні епіднебезпеки у разі, коли на самоізоляцію через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 відправлено більше ніж 50% класів.

Повна заборона роботи закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти на території з "червоним" рівнем епіднебезпеки приймається тільки спільним рішенням державної та регіональних комісій.

Окрім цього, в регіонах, де встановлено "помаранчевий" рівень епіднебезпеки, на вході до місць проведення заходів або на вході до закладів мають бути розміщені інформаційні матеріали, в яких зазначено площу закладу та максимально можливу кількість відвідувачів.

На "помаранчевому" рівні також знімається норма щодо заборони перевезення громадським транспортом із не більше ніж 50% заповненості посадкових місць. В закладах культури дозволяється заповненість залів на 50%.

Всі ці рішення запропоновані МОЗ, виходячи зі спілкування з мерами міст, обласних центрів. Для нас важливо щоб заходи всі виконувалися, і щоб ми зупинили розповсюдження COVID-19. Тому обговоривши, за що вони готові брати відповідальність, контролювати протиепідемічні заходи, ми вийшли на такий формат", - наголосив Степанов.

Раніше Уляна Супрун розповіла чим небезпечна втрата довіри до влади.

Радимо почитати: Інна Костиря: «Змішане навчання, особливо та частина, яка відбувається дистанційно, вимагає нових підходів до методики викладання»

Читайте також:В Україні зафіксовано 2 958 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19