Політика
18 вересня 2020
Юрій Бутусов: «Так ось ти який, соціальний ліфт «Слуги народу»»
Факт включення в списки Слуг людей з непорядними фактами в біографії, які ховалися при висуванні в кандидати в депутати може завдати величезної шкоди нинішньої виборчої кампанії Слуг на місцевих виборах.
news-image

Свою думку на рахунок соціального ліфту слуги народу написав на власній сторінці в фейсбук журналіст Юрій Бутусов. 

Так ось ти який, соціальний ліфт "Слуги народу", здивувався журналіст.


І зазначив, що Олександр Юрченко був затриманий за крадіжку чотирьох пляшок пива "Старопрамен" в магазині "Каштан".

Як сказано в публікації, за даними джерел Цензор.Нет в Національному антикорупційному бюро, в ході розслідування вимагання хабара народним депутатом Юрченко було встановлено, що 25 листопада 2009 року в журналі реєстрації злочинів Голосіївського районного управління внутрішніх справ було зафіксовано затримання Юрченка Олександра Миколайовича, 1988 року народження, за крадіжку чотирьох пляшок пива "Старопрамен" в магазині "Каштан" за адресою Велика Васильківська, 92. 4 грудня 2009 року по справі було виписано відмову в порушенні кримінальної справи, відмовний матеріал номер 8908.

На даний момент сам відмовний матеріал з якихось причин знищений. Однак наявність слідів реєстрації злочину робить необхідним службову перевірку.

Ця обставина може бути однією з причин, чому Офіс президента так довго намагався приховати Юрченка від пред'явлення підозри - ймовірно, час використовувалося для зачистки деяких документів, - пише Бутусов. 

Автор зазначає, що факт включення в списки Слуг людей з непорядними фактами в біографії, які ховалися при висуванні в кандидати в депутати може завдати величезної шкоди нинішньої виборчої кампанії Слуг на місцевих виборах.

Також журналіст вказує, що судячи із записів, опублікованими НАБУ, а також відповідно до джерел у фракції Слуга народу, Юрченко був висунутий на 211-й округ за поданням одного з найвпливовіших Слуг - народного депутата Андрія Холодова. Сам Холодов зв'язки з Юрченком заперечує. Однак судячи з розмов підозрюваних на відеозаписах і по реальному впливу Холодова в Києві і в Офісі Президента ця версія видається цілком вірогідною. Холодову належить найбільша мережа кіосків в Києві з продажу сигарет.

Автор нагадує, що Юрченко за хабар в 13 тисяч доларів вніс правки до законопроекту "Про управління відходами", і просив у детектива НАБУ 3% частки в бізнесі - "шматок великого пірога".

Нагадаємо, Лерос обізвав Зеленського брехуном і «клоуном з 95 Кварталу».

Раніше писали: Андрій Іллєнко: «Кличко сам недавно визнав, що Києвом керує будівельна мафія»

Читайте також:НАБУ відкрило справу проти Дубінського і ще двох «слуг народу»: фотодоказ