Суспільство
18 вересня 2020
У Запоріжжі проведуть фестиваль у закладі, працівник якого нещодавно помер через коронавірус
Адміністрація палацу запевняє — всі протиепідемічні заходи дотримані.
news-image
У Запоріжжі на території палацу дитячої та юнацької творчості планують провести фестиваль, хоча нещодавно один з працівників установи помер від коронавірусу. Адміністрація палацу запевняє — всі протиепідемічні заходи дотримані.

Про випадок смерті працівника повідомив депутат Запорізької міської ради Андрій Согорін.

Він каже, що йому про це розповіли інші співробітники закладу.

Коли дізнались про хворобу пару тижнів тому, то отримали вказівку від керівництва міста приховувати інформацію про випадок хвороби, не вводити карантинні заходи, тому що це буде заважати проведенню фестивалю Khortytsia Freedom, тому що вибори, потрібні народні гуляння», — написав він.

Влада заперечує

Організатором фестивалю є Запорізька міська рада. В її департаменті культури і туризму заявили «Радіо Свобода», що працівники палацу не беруть участь в організації фестивалю. Також там заявили, що захід відбудеться не в самому палаці, а на відкритій території.

Ми ніяк не співпрацюємо з палацом, окрім того, що отримуємо від них електрику. І наскільки мені відомо, там всі норми і рекомендації були виконанні. Всі пішли, хто контактував (з померлим — ред.), на самоізоляцію. І навіть ані директор, ані заступники не були на жодній нашій нараді», — сказала начальниця управління туризму цього департаменту Катерина Симонова.

Адміністрація палацу звинувачення відкидає

Заява депутата Согоріна викликала обурення директорки палацу Людмили Маринюк. Вона назвала його інформацію хибною, хоча і підтвердила, що нещодавно від коронавірусу помер їхній працівник.

Як тільки дізналися про позитивний тест — одразу повідомили список контактних і пішли на посилений карантин. Контактні на самоізоляцію, а палац — на посилену обробку… 2 тижні люди були на самоізоляції, здали тести, усі негативні», — написала вона.

Також Маринюк запевнила, що палац не приховував факт смерті свого працівника від коронавірусу.

Khortytsia Freedom — щорічний музичний фестиваль у Запоріжжі, відбудеться вже втретє. На ньому виступатимуть зокрема такі групи, як «Даха Браха», «Ляпіс-98», «Плач Єремії».

Епідемія в Україні

Ситуацію з коронавірусом в Україні не то що не покращується, а доволі швидко погіршується. За підсумками 16 вересня в країні зафіксували черговий добовий рекорд підтверджених випадків COVID-19 — 3 584. Ще місяць тому такі цифри важко було уявити.

В ООН заявили, що у світі ситуація з коронавірусом вийшла з-під контролю.

Попри це, влада не планує переносити місцеві вибори, які мають відбутися 25 жовтня. Проголосувати зможуть навіть інфіковані коронавірусом.

Читайте також:«Законодавство не забороняє»: Степанов очолив партійний осередок «слуг» на виборах в Одеську облраду