Україна
18 вересня 2020
Реінтеграція Донбасу триватиме мінімум одне покоління — Резніков
Однією з головних підвалин безпечної реінтеграції окупованої території до складу України є економічне відновлення Донбасу, яке почнеться з територій, підконтрольних Україні.
news-image
Перший заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі, віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков заявив, що реінтеграція тимчасово окупованих територій не відбуватиметься відразу після їхнього повернення.

Про це він сказав у парламенті під час «Години запитань до уряду» — в контексті того, що уряд розробляє пакет законопроєктів щодо Донбасу.

З його слів, реінтеграція тимчасово окупованих територій не відбуватимуться одразу після закінчення війни: кінець бойових дій і початок реінтеграції не збігатимуться в часі.

Вони (депутати — ред.) запитали, чому я кажу, що реінтеграція триватиме 25 років? Тому що це правда. Реінтеграція триватиме мінімум одне покоління. Давайте говорити правду, про це свідчить світовий досвід», — сказав Резніков.

З його слів, у Німеччині й зараз помітні відмінності між заходом і сходом, хоча минуло понад 30 років, а стартові умови були інші.

На думку урядовця, однією з головних підвалин безпечної реінтеграції окупованої території до складу України є економічне відновлення Донбасу, яке почнеться з територій, підконтрольних Україні.

Що розробляють урядовці?

За словами Резнікова, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій працює над пакетом законопроєктів щодо перехідного періоду: зокрема, про колабораціоністів та амністію бойовиків.

Після гарячої фази будь-якого конфлікту обов'язково настає перехідний період. Його важлива частина — це створення механізмів перехідного правосуддя. Це право на правду і право на справедливість, компенсація жертвам агресії, відповідальність», — пояснив він.

Віцепрем'єр підкреслив, що Україні «потрібен закон, який би визначав, хто такі колабораціоністи, хто підпадає під амністію, а хто — ні».

Раныше повыдомляли, що Фокін не може пригадати, коли саме внучка познайомила його з Єрмаком.

Радимо почитати та переглянути: «Довести це до кінця може тільки громадянська війна» Семен Семенченко.

Читайте також:Протести під Верховною Радою. Українці вимагають створення ТСК по вагнергейту. Пряма трансляція