Події
23 вересня 2020
Протест атовців біля міністерства аграрної політики. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності також присутній на акції та проводить пряму трансляцію.
news-image

Зараз в Києві відбувається протест АТОвців біля міністерства аграрної політики.

Кореспондент Єдності також присутній на акції та проводить пряму трансляцію.

Люди стверджують, що не можуть отримати права на свою землю яке їм дала держава. Активісти звинувачують в цьому депутата Лещенка та партію "Батьківщина". Вже 4 роки йдуть суди і немає результатів. 

Активісти наголошують, що Голова Держгеокадастру паралізував всю роботу відомства. Працівники позвільнялись, точніше їх заставили, на місця професіоналів прийшли недосвідчені працівники.

Люди принесли плакати "Стоп корупції у держгеокадастрі", "Лещенко - брехун".

На акції присутні багато АТОвців, родичів воїнів, що зараз на передовій. Також багато людей приїхали з сіл київської області.

Жінки, які приїхали на акцію, розповідають про ситуацію зі сльозами на очах. 

Ми хочемо донести це до міністра Петрашка і президента, що Лещенко не та людина яка повинна очолювати Держгеокадастр. 10 тисяч заявок без розгляду. Меморандум не працює який був. Вимагаємо звільнити Лещенка. Лещенко просто заморозив роботу державного кадастру", - сказав нашому журналісту голова Всеукраїнської асоціації учасників бойових дій Вовченко Вячеслав.

Протест продовжать під стінами Офісу Президента, якщо результату не буде.

До активістів так ніхто з міністерства не вийшов, тому зараз всі пішли під Офіс Президента. Тут бачимо багато поліції. 

Активісти з плакатами скандують "Лещенко-брехун", "Президент, вийди до свого народу. В нас перемир'я, не стріляють, не бійся -виходь", "Слугу народа", вимагають активісти.

Активісти вимагають звільнити Лещенка.

Зараз єдина проблема - продажна корумпована влада України. Зараз президент і німий і сліпий. Нічого не міняється. атовець 2014- 2016 року. Ми були в пекельні часи в АТО. Зараз конкретна вимога - щоб вийшов президент. Далі будемо говорити. Ми обирали не представника. А президент ховається. Ми вимагаємо нашу законну землю, щоб побудуватись, посіяти, а то живемо на зйомних квартирах. Усі пороги оббивали. Тепер сюди прийшли. А вони кажуть "я тебе туди не посилала",  сказали мені в міській раді Василькова" - розповів нашому кореспонденту боєць батальйону Донбас.

Раніше повідомляли про протест підприємців в урядовому кварталі. Пряма трансляція.

Також радимо почитати: Чи підтримують українці відкритий ринок землі (інфографіка)

Читайте також:У Києві під ЦВК проходить акція за недопущення до виборів КПУ та проросійських партій. Пряма трансляція