Війна
23 вересня 2020
Двоє українських військових підірвались на невідомому пристрої біля Пісків
Військові дістали осколкові поранення, їх стан оцінили як середньої важкості.
news-image
Біля селища Піски на Донеччині двоє солдатів Збройних сил України підірвались на невідомому пристрої, їх доправили у лікарню.

Про це повідомляє Оперативно-тактичне угруповання «Схід».

Військові дістали осколкові поранення, їх стан оцінили як середньої важкості.

«На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються», — йдеться у повідомленні.

Яка ситуація на Донбасі?

З 27 липня на Донбасі почав діяти новий режим припинення вогню. Зокрема ці домовленості забороняють відкривати будь-який вогонь без дозволу керівництва. У разі навмисного порушення режиму припинення вогню стосовно військовослужбовців Збройних Сил можуть застосовувати дисциплінарні стягнення.

Бойовики регулярно порушують новий режим «тиші»: відкривають вогонь та обладнують свої позиції. У штабі кажуть, що провокативні обстріли не загрожують життю військових, тому вогонь у відповідь не відкривають.

Спочатку головним досягненням перемир'я вважали те, що від обстрілів не загинув і не дістав поранення жодний український військовий. На 42-й день перемир'я, 6 вересня, бойовики порушили режим «тиші» й обстріляли позиції української армії на Луганщині, один військовий дістав поранення. Того ж дня інший військовий внаслідок обстрілу бойовиків загинув.

Крім цього, періодично військові підриваються на вибухових пристроях, яких уздовж лінії зіткнення велика кількість.

Раніше повідомляли, що прагнення України до миру призвело до збільшення ступеня нашої військової захищеності.

Зазначимо, що однією з головних підвалин безпечної реінтеграції окупованої території до складу України є економічне відновлення Донбасу, яке почнеться з територій, підконтрольних Україні.

Читайте також:«Довести це до кінця може тільки громадянська війна» Семен Семенченко