Світ
24 вересня 2020
Time оголосив список найвпливовіших людей року: з засновниками BlackLivesMatter і без Путіна
Серед політиків у список потрапили президент США Дональд Трамп, голова КНР Сі Цзіньпін, а також Ангела Меркель, Джо Байден та Ненсі Пелосі.
news-image
Журнал Time опублікував список найбільш впливових людей 2020 року. До нього, окрім політиків та музикантів, цього року потрапила рекордна кількість активістів, науковців та медиків.

Список журнал опублікував у себе на сайті, пише hromadske.

Зазначимо, що він не є рейтингом і не розподілений за місцями. Усіх діячі відносили до категорій: «Лідери», «Титани», «Діячі мистецтва» і «Кумири».

Серед політиків у список потрапили президент США Дональд Трамп, голова КНР Сі Цзіньпін, а також Ангела Меркель, Джо Байден та Ненсі Пелосі.

Відзначили також президента Бразилії Жаїра Болсонару, який, за версією журналу, мав найгірший вплив під час боротьби з епідемією та пожежами в лісах Амазонії.

Також до списку потрапили інфекціоніст з Мюнхена Камілла Роте, вірусологи Ши Чженлі та Чжан Юнчжен та медсестра з Нью-Йорку Еммі О’Салліван. Всі вони зробили великий внесок у боротьбу з COVID-19.

Найвпливовішими людьми цього року стала також низка активістів. До списку у категорію «Ікона» потрапили засновники руху BlackLivesMatter Алісія Гарза, Опал Тометі та Патрісс Каллорс. 

До списку Time також внесли активіста з Гонконгу Натана Лоу та японську активістку Шиорі Іто, яка стала символом руху MeToo в країні.

Президента Росії Володимира Путіна, який часто потрапляв у цей список, у 2020 році у ньому немає.

Як обирають найвпливовіших людей?

З 2004 року журнал Time публікує список «Time 100» за критеріями, які обирають редактори журналу. Спочатку таких критеріїв було всього три: людина має прийти до свого нинішнього статусу через публічну владу (як президенти), мати реальний великий вплив на події сучасності, або ж впливає на життя інших своїм моральним прикладом.

Пізніше редактор видання Річард Стенгель уточнив, що журнал шукає своїх кандидатів серед людей, «чиї ідеї змінюють світ».

Раніше повідомляли, що Камала Харріс вважає, що Росія спробує допомогти Трампу перемогти на виборах.

Цікаво почитати: Богдан Данилишин: «2020 рік від самого початку не був схожим на попередні».

Читайте також:Найбільші світові банки дозволяли злочинцям відмивати гроші. Серед фігурантів є і українці