Світ
4 березня 2015
Запис у Twitter приніс творцеві Minecraft 2,5 млрд доларів
Творець Minecraft продав компанію Mojang і бренд Minecraft
news-image

Творець Minecraft Маркус Перссон (Marcus Persson) розповів, чому в 2014 році погодився продати Microsoft компанію Mojang і бренд Minecraft за 2,5 мільярда доларів, розповідає Є | Єдність.інфо з посиланням на Forbes. Він повідомив виданню, що одним з вирішальних факторів стала миттєва реакція ігрових компаній на напівжартівливе повідомлення, яке гейм-дизайнер опублікував в мікроблозі в Twitter 16 червня.

Раніше Перссон говорив, що продаж Mojang виключена і засуджував ті студії, які відмовляються від незалежності. Але на цей раз він побачив у пропозиції можливість дистанціюватися від бренду, який перетворився для нього на тягар. Хоча Перссон відійшов від розробки Minecraft в 2011 році, його як і раніше вважали обличчям компанії і писали йому з приводу всього пов'язаного з грою.Як повідомив виконавчий директор Mojang Карл Манні (Carl Manneh), дзвінок від Microsoft надійшов через 30 секунд після того, як він сам побачив запис.

Перссон вважає, що міг би продати Mojang дорожче, однак це зайняло б час, а йому хотілося швидше попрощатися з роллю ідола, яким він став для шанувальників Minecraft.

Рішення про продаж засудили багато рядових співробітників Mojang (штат компанії складає всього 47 осіб). 

За інформацією Forbes, Microsoft була зацікавлена ​​в угоді, оскільки це дозволяло компанії використовувати частину суми в розмірі 93 мільярдів, яка скупчилася на її закордонних рахунках. Щоб повернути ці кошти в США, корпорації довелося б заплатити податок.

Крім Microsoft, зацікавленість в покупці Mojang висловила Activision Blizzard, Electronic Arts та інші компанії. У підсумку шведські розробники вибрали Microsoft. Угоду було завершено 9 листопада 2014 року.

Оригінальна Minecraft - гра про виживання і водночасно набір інструментів для творчості. Візуально вона стилізована під тривимірний піксель-арт.

Читайте також:Іракський скульптор збирає гроші для бійців АТО