Події
29 вересня 2020
Нардеп від «Голосу» Бобровська звернулася до Зеленського із запитом про відкликання Фокіна з делегації в ТКГ
Однією з підстав для відкликання Фокіна з української делегації ТКГ є його останнє інтерв'ю ЗМІ.
news-image

Народний депутат із фракції "Голос" Соломія Бобровська звернулася з депутатським запитом до президента України Володимира Зеленського з проханням відкликати Вітольда Фокіна з української делегації Тристоронньої контактної групи. 

Обіцяла депутатський запит про відкликання Фокіна з української делегації ТКГ. Окрім "ОПЗЖ", усі представники депутатських груп і фракцій поставили свої підписи", - розповіла Бобровська.

Як зазначається у депутатському запиті, однією з підстав для відкликання Фокіна з української делегації ТКГ є його останнє інтерв'ю ЗМІ, де він назвав незаконні збройні формування, якими керує і фінансує Російська Федерація "повстанцями", що суперечить положенням закону України про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету на тимчасово територіях Донбасу.

"Публічні висловлювання Фокіна до моменту його введення до складу ТКГ також неодноразово мали антиукраїнський зміст і суперечили офіційній позиції України щодо російської збройної агресії проти України, зокрема про незаконну анексію АРК Крим та міста Севастополя", - йдеться в депутатському запиті.

Фокін наразі є першим заступником голови української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Як стало відомо, Фокін не може пригадати, коли саме внучка познайомила його з Єрмаком. Фокін каже, що перетнувся з Єрмаком всього раз і більше не зустрічався й не говорив телефоном до того часу, доки той не запросив його для розмови в Офіс президента.

Нагадаємо, Фокін погодився увійти в ТКГ щодо Донбасу. Експрем'єр визнав, що рішення йому далося дуже важко.

До речі, Сергій Іванов радить не дивуватися Татарову та іншим, вони виявилися більш системними та монолітними, ніж ми». За словами журналіста, це призначення стало можливим тому, що з майданівським прошарком суспільства сьогодні уже ніхто не рахується.

Читайте також:Олексій Арестович: «Рухаємося вперед. Військову парасольку НАТО ми вже отримали»