Політика
1 жовтня 2020
Андрій Пальчевський: Мер повинен звітувати про побудовані лікарні і дитсадки, а не про кількість померлих від коронавіруса
Головними завданнями кожного мера є будівництво нових станцій метро, лікарень та дитячих садків.
news-image

Кандидат в мери Києва від політичної партії «Перемога Пальчевського» Андрій Пальчевський впевнений, що головними завданнями кожного мера є будівництво нових станцій метро, лікарень та дитячих садків. Про це він заявив в ефірі телеканалу 112 Україна.

Невже метро побудували, лікарні для людей відкрили? Ні! Замість цього скачуть з екрану в екран і розповідають, скільки людей померло від коронавіруса. А завдання мера або губернатора не розповідати, скільки людей померло, а розповідати, скільки побудовано лікарень, дитсадків, а також, яким чином цей вірус зупиняють», - сказав Андрій Пальчевський.

Лідер політичної партії «Перемога Пальчевського» висловив припущення, що нові кошти, які будуть виділені в Державному бюджеті на 2021 рік на боротьбу з коронавірусом будуть також використані не за цільовим призначенням.

Зараз буде виданий новий бюджет в 160 мільярдів гривень на лікування від коронавіруса і на закупівлю вакцин. Я з високим ступенем ймовірності скажу, що він буде викрадений точно так само, як був розкрадений фонд по боротьбі з COVID-19, який передали на будівництво доріг. Хочеться запитати: а хто відповідає за стратегію в медицині? А за стратегію в медицині у нас відповідає фельдшер Радуцький», - сказав Пальчевський.

Нагадаємо, що гроші з антикризового фонду по боротьбі з коронавірусом пішли на будівництво доріг – 35 млрд грн.; на апарати ШВЛ, ПЛР-тести і доплати лікарям – 8,3 млрд грн.; на допомогу безробітним – 8 млрд. грн.

Нагадаємо, раніше Пальчевський закликав розслідувати всі обставини авіакатастрофи в Чугуєві.

Також стало відомо, що згідно з дослідженням Центру Разумкова – Пальчевський головний конкурент Володимира Кличка на прийдешніх виборах мера Києва.