Гривня продовжує оновлювати мінімуми щодо долара США
Востаннє на такому рівні офіційний курс перебував у листопаді 2018 року, а до того – в лютому 2015 року.
news-image

Офіційний курс української гривні щодо долара США продовжує оновлювати мінімуми. На 2 жовтня НБУ встановив орієнтир 28 гривень 33 копійки за долар. Про це пише Радіо Свобода.

Востаннє на такому рівні офіційний курс перебував у листопаді 2018 року, а до того – в лютому 2015 року.

Торги на міжбанківському валютному ринку 1 жовтня завершуються на рівні 28 гривень 33,5–35 копійок за долар.

Учасники торгів інформують, що після 12-ї години на ринку з’явився Національний банк України з пропозицією долара по 28 гривень 35 копійок.

Повільне, але постійне послаблення гривні щодо долара триває із середини серпня. Ще 17 серпня торги завершилися на рівні 27 гривень 23,5–25,5 копійки за одиницю американської валюти.

Як ми писали, Шмигаль розраховує, що долар не вийде за межі 29 гривень до кінця року. Він запевнив, що розуміє стурбованість інвесторів і бізнесу з приводу очікувань можливого росту курсу долара.

Нагадаємо, уряд запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на 2021 рік. Відповідно до розрахунків, збільшення мінімальної заробітної плати стимулюватиме споживчий попит на українську продукцію, дасть змогу привести мінімальну зарплату до реального прожиткового мінімуму.

До речі, кілька десятків протестуючих під егідою Незалежної профспілки гірників України четвертий день пікетують будівлю Офісу Президента. Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України та народний депутат від фракції "Батьківщина Михайло Волинець.

Читайте також:Грошові перекази в Україну скоротилися на третину мільярда доларів