Події
2 жовтня 2020
З клініки Дніпра стався витік інформації. У вільному доступі опинилися персональні дані тисяч пацієнтів
Витік інформації виявив Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО.
news-image
В одній з найбільших приватних клінік Дніпра зафіксували витік інформації, що пов'язана з результатами проведення ПЛР-тестів на коронавірус. У вільний доступ потрапили десятки тисяч записів про пацієнтів.

Про це повідомляє пресслужба Ради національної безпеки і оборони.

Витік інформації виявив Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО. Він стався внаслідок помилок конфігурації в інформаційних системах і базах даних клініки.

У відкритому доступі опинилися персональні дані працівників і клієнтів клініки: ПІБ, дати народження, адреси проживання, телефони, e-mail, діагнози, дані медичної карти (що становлять медичну таємницю), включаючи результати аналізів, діагнози, інформація про захворювання, результати проведення ПЛР-тестів, списки хворих COVID-19.

Як зазначають в РНБО, вільний доступ до баз даних надавав можливість не тільки викрасти персональну інформацію, але й вносити в неї зміни: змінювати призначення ліків, результати аналізів й обстежень. Також стало можливим редагувати записи в протоколі «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Також писали, що у Telegram злили персональні дані 7 тисяч військових – Офіс омбудсмена.

У Європарламенті раніше також заявили про масштабний витік даних.

Читайте також:Мінцифри презентувало освітній серіал про персональні дані