Події
3 жовтня 2020
«Київ не смітник!». Акція під стінами КМДА. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності перебуває на місці подій на проводить пряму трансляцію.
news-image

Сьогодні, 3 жовтня, відбувається акція "Київ не смітник!" біля КМДА.   

Організатор - Екологічна Альтернатива.

Кореспондент Єдності перебуває на місці подій на проводить пряму трансляцію.

Активісти закликають людей сортувати сміття, адже є інформація, що тільки 8% сміття сортується, інше спалюється на полігонах.

Організатори закликають долучатись до Європи і сортувати та переробляти сміття як у Європі.

Також під КМДА поставили пам'ятник-інсталяцію із сміття у вигляді "Бітьківщини-Матері", для якого використали багато пакетів, пляшок. За даними Мінрегіонбуду у 2018 року у столиці зібрали 1 мільйон 300 тисяч тонн твердих побутових відходів. Монумент Батьківщина-Мати  важить 450 тонн, а отже сміття киян на рік разом складає 3 000 таких монументів.

 Знизу інсталяції представлені очі Віталія Кличка, для того щоб він нарешті звернув увагу на проблему зі сміттям Києва.

Організатори нагадують, що Київ - найбрудніша столиця Європи. В Європі ж 50% сміття переробляється, в Україні ж лише 10%. 
В Україні закривають очі на сортування сміття. Кличко обіцяв сміттєпереробне підприємство, але досі такого заводу немає.

Сміття накопичується на легальних та нелегальних сміттєзвалищах та розкладається просто неба. Декілька тижнів тому горіло звалище в Дарницькому районі, деякі сім'ї навіть не водили дітей до школи через густий смог.

Активісти повідомляють, що в Києві немає жодного мікрорайону де б не було невеликого незаконного сміттєзвалища.

Організатори закликають за три роки побудувати сміттєпереробне підприємство, а також організувати інфрастуктуру, яка дозволить громадянам з легкістю сортувати сміття. 

Також своїм завданням організатори вбачають позбавлення столиці сміттєзвалищ, адже ні в одній столиці Європи немає такого як у Києві. В столиці не повинно бути сміттєзвалищ, вважають активісти.

Активісти наголошують, що зібрали, щоб нагадати владі, меру про їх обіцянки, які до цього часу залишаються не виконаними.

Активісти вважають варварством сміттєзвалища із пластику, скла і.т.д.

Активісти вважають, що  чиновникам байдуже до даної проблеми, адже вони не стикаються із цим. Адже живуть в елітних районах, де встановлені фільтри на очистку води.

Як ми писали раніше, ошукані вкладники банку Аркада вимагають справедливості від Кличка. Пряма трансляція